konto
Branżowa Szkoła I stopnia nr 20 im. prof. Stanisława Bergera

Ocena: 5

Oceń Placowkę

Profile Branżowa Szkoła I stopnia nr 20 im. prof. Stanisława Bergera Warszawa

1a,1ap / [O] Kucharz (ang) rok: 2023/2024

Języki obce: język angielski

Przedmioty rozszerzone:

Przedmioty punktowane
pierwszy:drugi:trzeci:czwarty:
język polskimatematykajęzyk obcybiologiageografia
Punkty w roku 2023/2024
minimalneśredniemaksymalne
42.465.65111.3
Obliczanie punktówOblicz Punkty
max punkty dodatkowe punktytwoje punkty
2000 -

Opis:

Kucharz -  to zawód  z pają, bardzo ciekawy, dający różne możliwości zatrudnienia.jest to zawód dla osób pragnących połączyć pracę zawodową z przyjemnością tworzenia własnych potraw, ciągle szukających nowych smaków. Nasza szkoła  daje możliwości kształcenia w tym zawodzie i zdobycie kwalifikacji zawodowych. Po ukończeniu szkoły absolwent ma możliwość pracy w renomowanych  restauracjach, hotelach, zakładach żywienia zbiorowego, małych punktach gastronomicznych.

1c,1cp / [O] Cukiernik (ang) rok: 2023/2024

Języki obce: język angielski

Przedmioty rozszerzone:

Przedmioty punktowane
pierwszy:drugi:trzeci:czwarty:
język polskimatematykajęzyk obcychemiageografia
Punkty w roku 2023/2024
minimalneśredniemaksymalne
31.7559.28115.4
Obliczanie punktówOblicz Punkty
max punkty dodatkowe punktytwoje punkty
2000 -

Opis:

Cukiernik - to zawód ciekawy, dający różne możliwości zatrudnienia. Jesteśmy jedną    z nielicznych szkół w Warszawie,  która daje  możliwości kształcenia w tym zawodzie         i zdobycie  kwalifikacji z zakresu cukiernictwa. Po ukończeniu szkoły absolwenci mogą pracować w zakładach cukierniczych.

Absolwent tej klasy potrafi: 

  • obsługiwać maszyny i urządzenia stosowane w produkcji wyrobów cukierniczych,
  • sporządzać półprodukty cukiernicze,
  • sporządzać gotowe wyroby cukiernicze,
  • dekorować wyroby cukiernicze.