1TI / Technik usług kelnerskich rok: 2024/2025
Języki obce:
Przedmioty rozszerzone:
matematyka (obowiązkowy)Przedmioty punktowane | |||
pierwszy: | drugi: | trzeci: | czwarty: |
język polski | matematyka | język angielskijęzyk niemieckijęzyk obcy | biologia |
Punkty w roku 2023/2024 | ||
minimalne | średnie | maksymalne |
58.7 | 79.36 | 123.9 |
Obliczanie punktówOblicz Punkty | ||
max punkty | dodatkowe punkty | twoje punkty |
200 | 0 | - |
Opis:
Kwalifikacje w zawodzie:
HGT.01. Wykonywanie usług kelnerskich – egzamin zawodowy w klasie w klasie III.
HGT.11. Organizacja usług gastronomicznych - egzamin zawodowy w klasie w klasie V
W trakcje nauki zostaniesz przygotowany do wykonywania następujących zadań zawodowych:
- profesjonalnego wykonywania czynności związanych z przyjmowaniem i obsługą gości,
- sztuki barmańskiej,
- sztuki baristycznej,
- sporządzania potraw i napojów,
- rozliczania usług kelnerskich,
- współpracy w zespole.
Program nauki obejmuje: przedmioty ogólnokształcące, kształcenie zawodowe modułowe, język obcy angielski i niemiecki.
Absolwenci szkoły, którzy zdobyli kwalifikacje w zawodzie kelner mogą:
- podjąć pracę we wszystkich typach zakładów gastronomicznych: restauracjach, barach, kawiarniach, stołówkach,
- podjąć dalszą naukę, uzyskać wykształcenie średnie oraz kontynuować naukę w branżowej szkole II stopnia.