konto
Technikum nr 5

Ocena: 3.4

Oceń Placowkę

Profile Technikum nr 5 Kielce

1a / Technik ekonomista rok: 2023/2024

Języki obce: język angielski język niemiecki

Przedmioty rozszerzone:

język angielski (obowiązkowy) matematyka (obowiązkowy)
Przedmioty punktowane
pierwszy:drugi:trzeci:czwarty:
język polskimatematykainformatykaWF
Punkty w roku 2023/2024
minimalneśredniemaksymalne
92.5128.19166.2
Obliczanie punktówOblicz Punkty
max punkty dodatkowe punktytwoje punkty
2000 -

Opis:

Specjalizacja finansowa.
(możliwość dodatkowych zajęć z prawa gospodarczego, symulacja rozpraw sądowych w ramach Sądu Szkolnego, współpraca z Sądem Okręgowym w Kielcach, specjalistyczne programy komputerowe, język obcy zawodowy).

Praktyka zawodowa:
4 tygodnie w klasie III oraz 4 tygodnie w klasie IV
Praktyka realizowana jest w urzędach skarbowych, ZUS-ie, jednostkach administracji oraz przedsiębiorstwach
produkcyjnych, usługowych i handlowych.

Uzyskiwane kwalifikacje:
EKA.05. Prowadzenie spraw kadrowo- płacowych i gospodarki finansowej jednostek.
EKA.04. Prowadzenie dokumentacji w jednostce organizacyjnej
symbol cyfrowy zawodu: 331403

1b / Technik rachunkowości rok: 2023/2024

Języki obce: język angielski język niemiecki

Przedmioty rozszerzone:

język angielski (obowiązkowy) matematyka (obowiązkowy)
Przedmioty punktowane
pierwszy:drugi:trzeci:czwarty:
język polskimatematykainformatykaWF
Punkty w roku 2023/2024
minimalneśredniemaksymalne
77.35105.65147.45
Obliczanie punktówOblicz Punkty
max punkty dodatkowe punktytwoje punkty
2000 -

Opis:

 (klasa o specjalności finansowej, możliwość dodatkowych zajęć z finansów i bankowości, lekcje w bankach, współpraca z NBP i innymi bankami, programy komputerowe stosowane w rachunkowości, język obcy zawodowy).
Praktyka zawodowa:
4 tygodnie w klasie III oraz 4 tygodnie w klasie 4
Praktyka realizowana jest w bankach, urzędach skarbowych, ZUS-ie, jednostkach administracji.

Uzyskiwane kwalifikacje:
EKA.05. Prowadzenie spraw kadrowo-płacowych i gospodarki finansowej jednostek organizacyjnych.
EKA.07. Prowadzenie rachunkowości.

Symbol cyfrowy zawodu: 431103

1c / Technik hotelarstwa rok: 2023/2024

Języki obce: język angielski język niemiecki

Przedmioty rozszerzone:

język angielski (obowiązkowy) geografia (obowiązkowy)
Przedmioty punktowane
pierwszy:drugi:trzeci:czwarty:
język polskimatematykainformatykaWF
Punkty w roku 2023/2024
minimalneśredniemaksymalne
95.4116.6169.6
Obliczanie punktówOblicz Punkty
max punkty dodatkowe punktytwoje punkty
2000 -

Opis:

 (klasa o specjalności barmańsko-sommelierskiej, zajęcia w specjalistycznych pracowniach zawodowych:
pracowni obsługi konsumenta, jednostce mieszkalnej, pracowni barmańsko-baristycznej, pracowni sommelierskowiniarskiej, zajęcia praktyczne w Pracowni Symulacyjnej, specjalistyczne programy komputerowe, język obcy zawodowy).

Praktyka zawodowa:
4 tygodnie w klasie III oraz 4 tygodnie w klasie IV
Praktyka realizowana jest w renomowanych hotelach oraz innych obiektach świadczących usługi hotelarskie w kraju i za granicą.

Uzyskiwane kwalifikacje:
HGT.03. Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie.
HGT.06. Realizacja usług w recepcji.

Symbol cyfrowy zawodu: 422402

1d / Technik hotelarstwa rok: 2023/2024

Języki obce: język angielski język niemiecki

Przedmioty rozszerzone:

geografia (obowiązkowy) język angielski (obowiązkowy)
Przedmioty punktowane
pierwszy:drugi:trzeci:czwarty:
język polskimatematykainformatykaWF
Punkty w roku 2023/2024
minimalneśredniemaksymalne
77.294.88157.2
Obliczanie punktówOblicz Punkty
max punkty dodatkowe punktytwoje punkty
2000 -

Opis:

 (klasa o specjalności barmańsko-sommelierskiej, zajęcia w specjalistycznych pracowniach zawodowych:
pracowni obsługi konsumenta, jednostce mieszkalnej, pracowni barmańsko-baristycznej, pracowni sommelierskowiniarskiej, zajęcia praktyczne w Pracowni Symulacyjnej, specjalistyczne programy komputerowe, język obcy zawodowy).

Praktyka zawodowa:
4 tygodnie w klasie III oraz 4 tygodnie w klasie IV
Praktyka realizowana jest w renomowanych hotelach oraz innych obiektach świadczących usługi hotelarskie w kraju i za granicą.

Uzyskiwane kwalifikacje:
HGT.03. Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie.
HGT.06. Realizacja usług w recepcji.

Symbol cyfrowy zawodu: 422402

1e / Technik organizacji turystyki rok: 2023/2024

Języki obce: język angielski język niemiecki

Przedmioty rozszerzone:

geografia (obowiązkowy) język angielski (obowiązkowy)
Przedmioty punktowane
pierwszy:drugi:trzeci:czwarty:
język polskimatematykainformatykaWF
Punkty w roku 2023/2024
minimalneśredniemaksymalne
100.8119.5156.9
Obliczanie punktówOblicz Punkty
max punkty dodatkowe punktytwoje punkty
2000 -

Opis:

 (klasa o specjalności animacja czasu wolnego, pilotaż wycieczek, promocja zdrowego stylu życia, współpraca
z Regionalną Organizacją Turystyczną Województwa Świętokrzyskiego, zajęcia praktyczne w Pracowni Symulacyjnej Przedsiębiorstwo Turystyczne, specjalistyczne programy komputerowe, język obcy zawodowy).

Praktyka zawodowa:
4 tygodnie w klasie III oraz 4 tygodnie w klasie IV
Praktyka realizowana jest w biurach turystycznych oraz innych obiektach świadczących usługi turystyczne w kraju
i za granicą.

Uzyskiwane kwalifikacje:
HGT.07. Przygotowanie imprez i usług turystycznych.
HGT.08. Obsługa klienta oraz rozliczanie imprez i usług turystycznych.

Symbol cyfrowy zawodu: 422104

1f / Technik organizacji turystyki rok: 2023/2024

Języki obce: język angielski język niemiecki

Przedmioty rozszerzone:

geografia (obowiązkowy) język angielski (obowiązkowy)
Przedmioty punktowane
pierwszy:drugi:trzeci:czwarty:
język polskimatematykainformatykaWF
Punkty w roku 2023/2024
minimalneśredniemaksymalne
62.489.18136
Obliczanie punktówOblicz Punkty
max punkty dodatkowe punktytwoje punkty
2000 -

Opis:

 (klasa o specjalności animacja czasu wolnego, pilotaż wycieczek, promocja zdrowego stylu życia, współpraca
z Regionalną Organizacją Turystyczną Województwa Świętokrzyskiego, zajęcia praktyczne w Pracowni Symulacyjnej Przedsiębiorstwo Turystyczne, specjalistyczne programy komputerowe, język obcy zawodowy).

Praktyka zawodowa:
4 tygodnie w klasie III oraz 4 tygodnie w klasie IV
Praktyka realizowana jest w biurach turystycznych oraz innych obiektach świadczących usługi turystyczne w kraju
i za granicą.

Uzyskiwane kwalifikacje:
HGT.07. Przygotowanie imprez i usług turystycznych.
HGT.08. Obsługa klienta oraz rozliczanie imprez i usług turystycznych.

Symbol cyfrowy zawodu: 422104

1g / Technik żywienia i usług gastronomicznych rok: 2023/2024

Języki obce: język angielski język niemiecki

Przedmioty rozszerzone:

geografia (obowiązkowy) język angielski
Przedmioty punktowane
pierwszy:drugi:trzeci:czwarty:
język polskimatematykainformatykaWF
Punkty w roku 2023/2024
minimalneśredniemaksymalne
79.85101.69138.95
Obliczanie punktówOblicz Punkty
max punkty dodatkowe punktytwoje punkty
2000 -

Opis:

 (klasa o specjalności carving, możliwość dodatkowych zajęć dotyczących układania jadłospisów, zajęcia w specjalistycznej pracowni gastronomicznej i pracowni obsługi konsumenta, współpraca z obiektami gastronomicznymi i hotelarskimi, specjalistyczne programy komputerowe, język obcy zawodowy).

Praktyka zawodowa:
4 tygodnie w klasie III oraz 4 tygodnie w klasie IV
Praktyka realizowana jest w renomowanych zakładach gastronomicznych i innych obiektach świadczących usługi
gastronomiczne w kraju i za granicą.

Uzyskiwane kwalifikacje:
HGT.02. Przygotowanie i wydawanie dań.
HGT.12. Organizacja żywienia i usług gastronomicznych.

Symbol cyfrowy zawodu: 343404

1h / Technik żywienia i usług gastronomicznych rok: 2023/2024

Języki obce: język angielski język niemiecki

Przedmioty rozszerzone:

geografia (obowiązkowy) język angielski
Przedmioty punktowane
pierwszy:drugi:trzeci:czwarty:
język polskimatematykainformatykaWF
Punkty w roku 2023/2024
minimalneśredniemaksymalne
48.671.85124.35
Obliczanie punktówOblicz Punkty
max punkty dodatkowe punktytwoje punkty
2000 -

Opis:

 (klasa o specjalności carving, możliwość dodatkowych zajęć dotyczących układania jadłospisów, zajęcia w specjalistycznej pracowni gastronomicznej i pracowni obsługi konsumenta, współpraca z obiektami gastronomicznymi i hotelarskimi, specjalistyczne programy komputerowe, język obcy zawodowy).

Praktyka zawodowa:
4 tygodnie w klasie III oraz 4 tygodnie w klasie IV
Praktyka realizowana jest w renomowanych zakładach gastronomicznych i innych obiektach świadczących usługi
gastronomiczne w kraju i za granicą.

Uzyskiwane kwalifikacje:
HGT.02. Przygotowanie i wydawanie dań.
HGT.12. Organizacja żywienia i usług gastronomicznych.

Symbol cyfrowy zawodu: 343404