konto
Technikum nr 3

Ocena: 3.67

Oceń Placowkę

Profile Technikum nr 3 Gorzów Wielkopolski

1TH / Technik hotelarstwa rok: 2020/2021

Języki obce: język angielski język niemiecki

Przedmioty rozszerzone:

geografia (obowiązkowy) język obcy (obowiązkowy)
Przedmioty punktowane
pierwszy:drugi:trzeci:czwarty:
język polskimatematykajęzyk obcytechnika
Punkty w roku 2020/2021
minimalneśredniemaksymalne
000
Obliczanie punktówOblicz Punkty
max punkty dodatkowe punktytwoje punkty
2000 -

Opis:

W trakcie nauki uczeń zdobywa kwalifikacje:

  • Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie
  • Realizacja usług w recepcji

Absolwent ma możliwość:

  • przystąpienia do egzaminu maturalnego
  • otrzymania dyplomu potwierdzającego kwalifikacje w zawodzie
  • kontynuowania nauki na studiach
  • założenia własnej działalności gospodarczej
  • podjęcia atrakcyjnej pracy w takich miejscach jak:
    • hotele
    • pensjonaty, zajazdy
    • ośrodki SPA, sanatoria
    • ośrodki wypoczynkowe
    • biura turystyczne
    • domy wczasowe, schroniska
    • kwatery prywatne

1TT / Technik organizacji turystyki rok: 2020/2021

Języki obce: język angielski język niemiecki

Przedmioty rozszerzone:

geografia (obowiązkowy) język obcy (obowiązkowy)
Przedmioty punktowane
pierwszy:drugi:trzeci:czwarty:
język polskimatematykajęzyk obcytechnika
Punkty w roku 2020/2021
minimalneśredniemaksymalne
000
Obliczanie punktówOblicz Punkty
max punkty dodatkowe punktytwoje punkty
2000 -

Opis:

W trakcie nauki uczeń zdobywa kwalifikacje:

  • Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi turystyczno - rekreacyjne

Absolwent ma możliwość:

  • przystąpienia do egzaminu maturalnego
  • otrzymania dyplomu potwierdzającego kwalifikacje w zawodzie
  • kontynuowania nauki na studiach
  • założenia własnej działalności gospodarczej
  • podjęcia atrakcyjnej pracy w takich miejscach jak:
    • hotele
    • pensjonaty, zajazdy
    • ośrodki SPA, sanatoria
    • ośrodki wypoczynkowe
    • biura turystyczne
    • domy wczasowe, schroniska
    • kwatery prywatne
    • jednostki administracji samorządowej ds. organizacji i promocji turystyki
    • firmy planujące i realizujące imprezy branży turystycznej

1TŻ / Technik żywienia i usług gastronomicznych rok: 2020/2021

Języki obce: język angielski język niemiecki

Przedmioty rozszerzone:

język obcy (obowiązkowy) matematyka (obowiązkowy)
Przedmioty punktowane
pierwszy:drugi:trzeci:czwarty:
język polskimatematykajęzyk obcytechnika
Punkty w roku 2020/2021
minimalneśredniemaksymalne
000
Obliczanie punktówOblicz Punkty
max punkty dodatkowe punktytwoje punkty
2000 -

Opis:

W trakcie nauki uczeń zdobywa kwalifikacje:

  • Przygotowanie i wydawanie dań
  • Organizacja żywienia i usług gastronomicznych

Absolwent ma możliwość:

  • przystąpienia do egzaminu maturalnego
  • otrzymania dyplomu potwierdzającego kwalifikacje
    w zawodzie
  • kontynuowania nauki na studiach
  • założenia własnej działalności gospodarczej
  • podjęcia atrakcyjnej pracy w takich miejscach jak;
    • restauracje
    • kawiarnie
    • bary
    • stołówki
    • pensjonaty
    • gospodarstwa agroturystyczne
    • hotele