1c / Cukiernik rok: 2024/2025
Języki obce:
Przedmioty rozszerzone:
Przedmioty punktowane | |||
pierwszy: | drugi: | trzeci: | czwarty: |
język polski | matematyka | język angielskijęzyk niemieckijęzyk obcy | informatyka |
Punkty w roku 2023/2024 | ||
minimalne | średnie | maksymalne |
56.25 | 79.31 | 122.2 |
Obliczanie punktówOblicz Punkty | ||
max punkty | dodatkowe punkty | twoje punkty |
200 | 0 | - |
Opis:
Kwalifikacje w zawodzie: SPC.01. Produkcja wyrobów cukierniczych – egzamin zawodowy w klasie w klasie III.
W trakcje nauki zostaniesz przygotowany do wykonywania następujących zadań zawodowych:
- obsługiwania maszyn i urządzeń stosowanych w produkcji wyrobów cukierniczych,
- sporządzania półproduktów cukierniczych oraz gotowych wyrobów cukierniczych,
- dekorowania wyrobów cukierniczych.
Program nauki obejmuje:
- przedmioty ogólnokształcące,
- kształcenie zawodowe modułowe,
- język obcy angielski.
Absolwenci szkoły, którzy zdobyli kwalifikacje w zawodzie cukiernik, mogą:
- podjąć pracę we różnych typach zakładów gastronomicznych: restauracjach, barach, kawiarniach,
- podjąć dalszą naukę, uzyskać wykształcenie średnie oraz kontynuować naukę w branżowej szkole II stopnia.