konto
Branżowa Szkoła I Stopnia nr 5

Ocena: 5

Oceń Placowkę

Profile Branżowa Szkoła I Stopnia nr 5 Olsztyn

1c / Cukiernik rok: 2024/2025

Języki obce: język angielski

Przedmioty rozszerzone:

Przedmioty punktowane
pierwszy:drugi:trzeci:czwarty:
język polskimatematykajęzyk angielskijęzyk niemieckijęzyk obcyinformatyka
Punkty w roku 2023/2024
minimalneśredniemaksymalne
56.2579.31122.2
Obliczanie punktówOblicz Punkty
max punkty dodatkowe punktytwoje punkty
2000 -

Opis:

Kwalifikacje w zawodzie: SPC.01. Produkcja wyrobów cukierniczych – egzamin zawodowy w klasie w klasie III.

W trakcje nauki zostaniesz przygotowany do wykonywania następujących zadań zawodowych:

  • obsługiwania maszyn i urządzeń stosowanych w produkcji wyrobów cukierniczych,
  • sporządzania półproduktów cukierniczych oraz gotowych wyrobów cukierniczych,
  • dekorowania wyrobów cukierniczych.

 

 Program nauki obejmuje:

  • przedmioty ogólnokształcące,
  • kształcenie zawodowe modułowe,
  • język obcy angielski.

 

Absolwenci szkoły, którzy zdobyli kwalifikacje w zawodzie cukiernik, mogą:

  • podjąć pracę we różnych typach zakładów gastronomicznych: restauracjach, barach, kawiarniach,
  • podjąć dalszą naukę, uzyskać wykształcenie średnie oraz kontynuować naukę w branżowej szkole II stopnia.

1k / Kucharz rok: 2024/2025

Języki obce: język angielski

Przedmioty rozszerzone:

Przedmioty punktowane
pierwszy:drugi:trzeci:czwarty:
język polskimatematykajęzyk angielskijęzyk niemieckijęzyk obcyinformatyka
Punkty w roku 2023/2024
minimalneśredniemaksymalne
26.3565.46140.2
Obliczanie punktówOblicz Punkty
max punkty dodatkowe punktytwoje punkty
2000 -

Opis:

Kwalifikacje w zawodzie: HGT.02. – przygotowanie i wydawanie dań – egzamin zawodowy w klasie w klasie III

W trakcje nauki zostaniesz przygotowany do wykonywania następujących zadań zawodowych:

  • sporządzania potraw i napojów w żywieniu codziennym oraz na przyjęcia okolicznościowe,
  • porcjowania i dekorowania potraw z uwzględnieniem aktualnych trendów,
  • planowania i organizowania pracy w kuchni,
  • przechowywania żywności z uwzględnieniem rozróżnienia systemów zapewnienia jej bezpieczeństwa zdrowotnego,
  • wykonywania czynności związanych z estetyczną i atrakcyjną ekspozycją potraw i napojów.

 

Program nauki obejmuje:

  • przedmioty ogólnokształcące,
  • kształcenie zawodowe modułowe,
  • język obcy angielski.

 

Absolwenci szkoły, którzy zdobyli kwalifikacje w zawodzie kucharz, mogą:

  • podjąć pracę we wszystkich typach zakładów gastronomicznych: restauracjach, barach, kawiarniach, stołówkach,
  • podjąć dalszą naukę, uzyskać wykształcenie średnie oraz zdobyć zawód technika żywienia i usług gastronomicznych kontynuując naukę w branżowej szkole II stopnia.

1kl / Kelner rok: 2024/2025

Języki obce: język angielski

Przedmioty rozszerzone:

Przedmioty punktowane
pierwszy:drugi:trzeci:czwarty:
język polskimatematykajęzyk angielskijęzyk niemieckijęzyk obcyinformatyka
Punkty w roku 2023/2024
minimalneśredniemaksymalne
19.4561.65119.3
Obliczanie punktówOblicz Punkty
max punkty dodatkowe punktytwoje punkty
2000 -

Opis:

Kwalifikacje w zawodzie: HGT.01. Wykonywanie usług kelnerskich – egzamin zawodowy w klasie w klasie III.

W trakcje nauki zostaniesz przygotowany do wykonywania następujących zadań zawodowych:

  • profesjonalnego wykonywania czynności związanych z przyjmowaniem i obsługą gości,
  • sztuki barmańskiej,
  • sztuki baristycznej,
  • sporządzania potraw i napojów,
  • rozliczania usług kelnerskich,
  • współpracy w zespole. 

 Program nauki obejmuje: przedmioty ogólnokształcące, kształcenie zawodowe modułowe, język obcy angielski.

Absolwenci szkoły, którzy zdobyli kwalifikacje w zawodzie kelner, mogą:

  • podjąć pracę we wszystkich typach zakładów gastronomicznych: restauracjach, barach, kawiarniach, stołówkach,
  • podjąć dalszą naukę, uzyskać wykształcenie średnie oraz kontynuować naukę w branżowej szkole II stopnia.