1a/x(warsztat) / Kucharz rok: 2024/2025
Języki obce:
Przedmioty rozszerzone:
Przedmioty punktowane | |||
pierwszy: | drugi: | trzeci: | czwarty: |
język polski | matematyka | język angielski | biologiachemia |
Punkty w roku 2023/2024 | ||
minimalne | średnie | maksymalne |
59 | 72.92 | 96.25 |
Obliczanie punktówOblicz Punkty | ||
max punkty | dodatkowe punkty | twoje punkty |
200 | 0 | - |
Opis:
Kwalifikacja:
- Przygotowanie i wydawanie dań
Specjalizacja: nowe trendy w gastronomii
Jeżeli jesteś osobą otwartą i życzliwą, kreatywną, masz pozytywne nastawienie do ludzi, lubisz pracę w zespole, a także łatwo nawiązujesz kontakty – ten zawód jest dla Ciebie.
– szkoła kończy się egzaminem potwierdzającym kwalifikację w zawodzie kucharz;
– otrzymujesz przygotowanie zawodowe w zakresie czynności związanych z fachowym przygotowywaniem potraw oferowanych w różnych typach zakładów gastronomicznych;
– potrafisz także zaplanować przyjęcia okolicznościowe i imprezy gastronomiczne;
Po ukończeniu szkoły będziesz mógł kontynuować kształcenie w Branżowej Szkole II stopnia.
Perspektywy zawodowe – praca:
Absolwenci mogą być zatrudnieni w:
– restauracjach,
– salach bankietowych,
– centrach konferencyjno-bankietowych,
– domach gościnnych,
– pizzeriach.