Rodzaj:technikum / publiczna
Strona:Przejdź na stronę szkoły
e-mail:kontakt@zsps.elodz.edu.pl
Tel.:(42) 655-10-40
Adres:ul. Franciszkańska 137, 91-845 Łódź
Języki:
Jesteśmy jedyną szkołą w Łodzi kształcącą kadry dla potrzeb przemysłu spożywczego. Zgodnie z potrzebami lokalnego rynku pracy specjalizujemy się w zakresie cukiernictwa, piekarstwa, przetwórstwa mięsnego oraz, wychodząc na przeciw oczekiwaniom pracodawców, przygotowujemy uczniów do obsługi maszyn i urządzeń przemysłu spożywczego. W technikum prowadzimy kształcenie w zawodzie: technik technologii żywności. Uczniowie w trakcie kształcenia zdobywają wiadomości i umiejętności umożliwiające uzyskanie dwóch kwalifikacji: K1: Produkcja wyrobów cukierniczych lub Produkcja przetworów mięsnych i tłuszczowych, K2: Organizacja i nadzorowanie produkcji wyrobów spożywczych.