konto
Branżowa Szkoła I stopnia nr 9

Ocena: 5

Oceń Placowkę

Profile Branżowa Szkoła I stopnia nr 9 Rzeszów

1g1 / Cukiernik rok: 2023/2024

Języki obce: język angielski

Przedmioty rozszerzone:

Przedmioty punktowane
pierwszy:drugi:trzeci:czwarty:
język polskimatematykabiologiachemia
Punkty w roku 2023/2024
minimalneśredniemaksymalne
19.6574.6159.95
Obliczanie punktówOblicz Punkty
max punkty dodatkowe punktytwoje punkty
2000 -

Opis:

Cukiernik - produkuje wszelkiego rodzaju ciasta, ciastka, torty, desery, cukierki, pieczywo cukiernicze, lody, elementy dekoracyjne. W trakcie nauki młodzież przygotowuje się do wykonywania swojego zawodu na zajęciach w szkole oraz na zajęciach praktycznych w zakładach rzemieślniczych.
Uczniowie ci często otrzymują propozycje dodatkowej pracy na przykład w weekendy, podczas wakacji lub propozycje stałego zatrudnienia po zakończeniu nauki w szkole.
Absolwent cukiernik ma możliwość  podjęcia pracy na stanowiskach robotniczych w zakładach cukierniczych i hipermarketach: dystrybucja i sprzedaż artykułów ciastkarskich i cukierniczych.

1g2 / Kucharz rok: 2023/2024

Języki obce: język angielski

Przedmioty rozszerzone:

Przedmioty punktowane
pierwszy:drugi:trzeci:czwarty:
język polskimatematykabiologiachemia
Punkty w roku 2023/2024
minimalneśredniemaksymalne
24.952.1577.65
Obliczanie punktówOblicz Punkty
max punkty dodatkowe punktytwoje punkty
2000 -

Opis:

Kucharz – sporządza wszelkiego rodzaju potrawy, napoje i desery w zakładach gastronomicznych. Planuje, organizuje pracę w kuchni.

W trakcie nauki młodzież przygotowuje się do wykonywania swojego zawodu na zajęciach w szkole oraz na zajęciach praktycznych w zakładach rzemieślniczych.
Uczniowie ci często otrzymują propozycje dodatkowej pracy na przykład w weekendy, podczas wakacji lub propozycje stałego zatrudnienia po zakończeniu nauki w szkole.
Absolwent w zawodzie kucharz ma możliwość podjęcia pracy na stanowiskach robotniczych w zakładach gastronomicznych: restauracjach, hotelach, barach, stołówkach, pensjonatach.

Wszystkie  zajęcia  z przedmiotów zawodowych odbywają  się  w wyspecjalizowanych pracowniach szkolnych lub w zakładach i firmach.