konto
Technikum Spożywczo-Gastronomiczne im. Jana Pawła II

Ocena: 3.33

Oceń Placowkę

Profile Technikum Spożywczo-Gastronomiczne im. Jana Pawła II Warszawa

1AT / [O] Technik żywienia i usług gastronomicznych (ang-hisz) rok: 2023/2024

Języki obce: język angielski język hiszpański

Przedmioty rozszerzone:

biologia (obowiązkowy) język angielski (obowiązkowy)
Przedmioty punktowane
pierwszy:drugi:trzeci:czwarty:
język polskimatematykajęzyk angielskibiologiachemiageografiainformatyka
Punkty w roku 2023/2024
minimalneśredniemaksymalne
106.9122152.15
Obliczanie punktówOblicz Punkty
max punkty dodatkowe punktytwoje punkty
2000 -

1BT/1CT / [O] Technik żywienia i usług gastronomicznych (ang-niem) rok: 2023/2024

Języki obce: język angielski język niemiecki

Przedmioty rozszerzone:

biologia (obowiązkowy) język angielski (obowiązkowy)
Przedmioty punktowane
pierwszy:drugi:trzeci:czwarty:
język polskimatematykajęzyk angielskibiologiachemiageografiainformatyka
Punkty w roku 2023/2024
minimalneśredniemaksymalne
47.379.22128.75
Obliczanie punktówOblicz Punkty
max punkty dodatkowe punktytwoje punkty
2000 -

Opis:

Technik żywienia i usług gastronomicznych to bardzo interesujący zawód łączący umiejętności kucharza, dietetyka i managera zakładów gastronomicznych.

Możliwości po ukończeniu szkoły:

  1. Praca w renomowanych restauracjach, hotelach, zakładach żywienia zbiorowego w charakterze: 
    - managera 
    - kucharza 
    - technologa żywienia 
    - kierownika zakładów gastronomicznych 
  2. Prowadzenie własnej działalności gospodarczej (absolwent potrafi przygotować biznesplan, założyć i prowadzić własną firmę). 
  3. Podjęcie studiów – szkoła dobrze przygotowuje do studiów na kierunkach związanych z żywnością i żywieniem. 

    Umiejętności absolwenta: 

    - dobra znajomość dwóch języków obcych, 
    - planowanie i organizowanie usług gastronomicznych, 
    - sporządzanie potraw i napojów według receptur gastronomicznych, 
    - układanie menu, 
    - dobieranie zastawy stołowej do potraw i napojów, 
    - przestrzeganie zasad racjonalnego żywienia. 

    Absolwenci technikum są poszukiwanymi i chętnie zatrudnianymi specjalistami na rynku krajowym oraz na rynkach zagranicznych.

Absolwenci po zdaniu egzaminów, do których przygotowuje szkoła, otrzymują dyplomy potwierdzające kwalifikacje w zawodzie oraz Europass – Suplement do dyplomu wydany w języku polskim i angielskim.

1DT1 / [O] Technik technologii żywności (ang-hisz) rok: 2023/2024

Języki obce: język angielski język hiszpański

Przedmioty rozszerzone:

chemia (obowiązkowy) język angielski (obowiązkowy)
Przedmioty punktowane
pierwszy:drugi:trzeci:czwarty:
język polskimatematykajęzyk angielskibiologiachemiageografiainformatyka
Punkty w roku 2023/2024
minimalneśredniemaksymalne
94.05112.83164.6
Obliczanie punktówOblicz Punkty
max punkty dodatkowe punktytwoje punkty
2000 -

Opis:

Technik technologii żywności to zawód ciekawy, dający bardzo duże możliwości zatrudnienia. 
Nasza szkoła jako jedyna w Warszawie oferuje uczniom kształcenie się w tym zawodzie i zdobycie kwalifikacji z zakresu cukiernictwa na poziomie technikum. 

Możliwości po ukończeniu szkoły: 

1.Praca w zakładach cukierniczych, gastronomicznych, hotelach w charakterze: 
- cukiernika 
- technologa 
- managera 
- kontrolera jakości. 

2.Prowadzenie własnej działalności gospodarczej (absolwent potrafi przygotować biznesplan, założyć                i prowadzić własną firmę). 

3.Podjęcie studiów – szkoła dobrze przygotowuje do studiów na kierunkach związanych z żywnością                 i żywieniem. 

Umiejętności absolwenta: 

- dobra znajomość dwóch języków obcych, 
- wytwarzanie efektownych wyrobów cukierniczych, 
- wdrażanie zasad dobrej praktyki produkcyjnej i higienicznej zapewniającej bezpieczeństwo zdrowotne żywności, 
- planowanie, monitorowanie i nadzorowanie produkcji żywności, 
- wykonywanie badań oraz ocena jakościowa żywności. 

Absolwenci technikum są poszukiwanymi i chętnie zatrudnianymi specjalistami na rynku krajowym oraz na rynkach zagranicznych.

Absolwenci po zdaniu egzaminów, do których przygotowuje szkoła, otrzymują dyplomy potwierdzające kwalifikacje  w zawodzie oraz Europass – Suplement do dyplomu wydany w języku polskim i angielskim.

1DT2 / [O] Technik technologii żywności (ang-niem) rok: 2023/2024

Języki obce: język angielski język niemiecki

Przedmioty rozszerzone:

chemia (obowiązkowy) język angielski (obowiązkowy)
Przedmioty punktowane
pierwszy:drugi:trzeci:czwarty:
język polskimatematykajęzyk angielskibiologiachemiageografiainformatyka
Punkty w roku 2023/2024
minimalneśredniemaksymalne
54.478.04156.15
Obliczanie punktówOblicz Punkty
max punkty dodatkowe punktytwoje punkty
2000 -