konto
Technikum nr 3 im. Danuty Siedzikówny INKI

Ocena: 4

Oceń Placowkę

Profile Technikum nr 3 im. Danuty Siedzikówny INKI Kielce

a / Technik usług kelnerskich rok: 2023/2024

Języki obce: język angielski język niemiecki język rosyjski

Przedmioty rozszerzone:

geografia (obowiązkowy) język angielski (obowiązkowy)
Przedmioty punktowane
pierwszy:drugi:trzeci:czwarty:
język polskimatematykajęzyk angielskigeografia
Punkty w roku 2023/2024
minimalneśredniemaksymalne
39.468.65129.6
Obliczanie punktówOblicz Punkty
max punkty dodatkowe punktytwoje punkty
2000 -

Opis:

 Uzyskane kwalifikacje dla Technika usług kelnerskich:

Wykonywanie usług kelnerskich HGT.01

Organizacja usług gastronomicznych HGT.11

Przygotowujemy uczniów do życia w warunkach współczesnego świata, wykonywania pracy w nowoczesnych firmach i aktywnego funkcjonowania na zmieniającym się krajowym i europejskim rynku pracy. W procesie kształcenia zawodowego podejmujemy liczne działania wspomagające rozwój każdego ucznia, stosownie do jego potrzeb i możliwości. Szczególnie zwracamy uwagę na podnoszenia poziomu wykształcenia i kwalifikacji zawodowych. Służą temu doskonale wyposażone pracownie umożliwiające praktyczną naukę w rzeczywistych warunkach pracy i współpraca z nowoczesnymi zakładami pracy. Realizujemy projekty współfinansowane w ramach programu Unii Europejskiej Erasmus+ organizując zagraniczne staże m. in. Niemczech i Portugalii. Podczas szkoleń oraz warsztatów zawodowych dofinansowanych w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki współpracujemy z elitą mistrzów kuchni. Uczniowie kończący naszą szkołę nie mają problemu ze zdobyciem pracy, gdyż elastycznie reagujemy na potrzeby rynku pracy.

b / Technik technologii żywności rok: 2023/2024

Języki obce: język angielski język niemiecki język rosyjski

Przedmioty rozszerzone:

biologia (obowiązkowy) chemia (obowiązkowy)
Przedmioty punktowane
pierwszy:drugi:trzeci:czwarty:
język polskimatematykabiologiajęzyk angielski
Punkty w roku 2023/2024
minimalneśredniemaksymalne
54.2591.57129.35
Obliczanie punktówOblicz Punkty
max punkty dodatkowe punktytwoje punkty
2000 -

Opis:

Uzyskane kwalifikacje dla Technika technologii żywności:

Produkcja wyrobów cukierniczych SPC.01

Przygotowujemy uczniów do życia w warunkach współczesnego świata, wykonywania pracy w nowoczesnych firmach i aktywnego funkcjonowania na zmieniającym się krajowym i europejskim rynku pracy. W procesie kształcenia zawodowego podejmujemy liczne działania wspomagające rozwój każdego ucznia, stosownie do jego potrzeb i możliwości. Szczególnie zwracamy uwagę na podnoszenia poziomu wykształcenia i kwalifikacji zawodowych. Służą temu doskonale wyposażone pracownie umożliwiające praktyczną naukę w rzeczywistych warunkach pracy i współpraca z nowoczesnymi zakładami pracy. Realizujemy projekty współfinansowane w ramach programu Unii Europejskiej Erasmus+ organizując zagraniczne staże m. in. Niemczech i Portugalii. Podczas szkoleń oraz warsztatów zawodowych dofinansowanych w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki współpracujemy z elitą mistrzów kuchni. Uczniowie kończący naszą szkołę nie mają problemu ze zdobyciem pracy, gdyż elastycznie reagujemy na potrzeby rynku pracy.

c / Technik żywienia i usług gastronomicznych rok: 2023/2024

Języki obce: język angielski język niemiecki język rosyjski

Przedmioty rozszerzone:

biologia (obowiązkowy) geografia (obowiązkowy)
Przedmioty punktowane
pierwszy:drugi:trzeci:czwarty:
język polskimatematykaWOSbiologia
Punkty w roku 2023/2024
minimalneśredniemaksymalne
32.975.69140
Obliczanie punktówOblicz Punkty
max punkty dodatkowe punktytwoje punkty
2000 -

Opis:

Uzyskane kwalifikacje:

Przygotowanie
i wydawanie dań HGT.02

Organizacja żywienia
i usług gastronomicznych HGT.12

Przygotowujemy uczniów do życia w warunkach współczesnego świata, wykonywania pracy w nowoczesnych firmach i aktywnego funkcjonowania na zmieniającym się krajowym i europejskim rynku pracy. W procesie kształcenia zawodowego podejmujemy liczne działania wspomagające rozwój każdego ucznia, stosownie do jego potrzeb i możliwości. Szczególnie zwracamy uwagę na podnoszenia poziomu wykształcenia i kwalifikacji zawodowych. Służą temu doskonale wyposażone pracownie umożliwiające praktyczną naukę w rzeczywistych warunkach pracy i współpraca z nowoczesnymi zakładami pracy. Realizujemy projekty współfinansowane w ramach programu Unii Europejskiej Erasmus+ organizując zagraniczne staże m. in. Niemczech i Portugalii. Podczas szkoleń oraz warsztatów zawodowych dofinansowanych w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki współpracujemy z elitą mistrzów kuchni. Uczniowie kończący naszą szkołę nie mają problemu ze zdobyciem pracy, gdyż elastycznie reagujemy na potrzeby rynku pracy.

d / Technik żywienia i usług gastronomicznych rok: 2023/2024

Języki obce: język angielski język francuski język niemiecki

Przedmioty rozszerzone:

biologia (obowiązkowy)
Przedmioty punktowane
pierwszy:drugi:trzeci:czwarty:
język polskimatematykageografiaWOS
Punkty w roku 2023/2024
minimalneśredniemaksymalne
5594.95154.25
Obliczanie punktówOblicz Punkty
max punkty dodatkowe punktytwoje punkty
2000 -

Opis:

Uzyskane kwalifikacje:

Przygotowanie
i wydawanie dań HGT.02

Organizacja żywienia
i usług gastronomicznych HGT.12

Przygotowujemy uczniów do życia w warunkach współczesnego świata, wykonywania pracy w nowoczesnych firmach i aktywnego funkcjonowania na zmieniającym się krajowym i europejskim rynku pracy. W procesie kształcenia zawodowego podejmujemy liczne działania wspomagające rozwój każdego ucznia, stosownie do jego potrzeb i możliwości. Szczególnie zwracamy uwagę na podnoszenia poziomu wykształcenia i kwalifikacji zawodowych. Służą temu doskonale wyposażone pracownie umożliwiające praktyczną naukę w rzeczywistych warunkach pracy i współpraca z nowoczesnymi zakładami pracy. Realizujemy projekty współfinansowane w ramach programu Unii Europejskiej Erasmus+ organizując zagraniczne staże m. in. Niemczech i Portugalii. Podczas szkoleń oraz warsztatów zawodowych dofinansowanych w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki współpracujemy z elitą mistrzów kuchni. Uczniowie kończący naszą szkołę nie mają problemu ze zdobyciem pracy, gdyż elastycznie reagujemy na potrzeby rynku pracy.

e / Technik żywienia i usług gastronomicznych rok: 2023/2024

Języki obce: język angielski język hiszpański język niemiecki

Przedmioty rozszerzone:

geografia (obowiązkowy)
Przedmioty punktowane
pierwszy:drugi:trzeci:czwarty:
język polskimatematykaWOSgeografia
Punkty w roku 2023/2024
minimalneśredniemaksymalne
63.195.94129.75
Obliczanie punktówOblicz Punkty
max punkty dodatkowe punktytwoje punkty
2000 -

Opis:

Uzyskane kwalifikacje:

Przygotowanie
i wydawanie dań HGT.02

Organizacja żywienia
i usług gastronomicznych HGT.12

Przygotowujemy uczniów do życia w warunkach współczesnego świata, wykonywania pracy w nowoczesnych firmach i aktywnego funkcjonowania na zmieniającym się krajowym i europejskim rynku pracy. W procesie kształcenia zawodowego podejmujemy liczne działania wspomagające rozwój każdego ucznia, stosownie do jego potrzeb i możliwości. Szczególnie zwracamy uwagę na podnoszenia poziomu wykształcenia i kwalifikacji zawodowych. Służą temu doskonale wyposażone pracownie umożliwiające praktyczną naukę w rzeczywistych warunkach pracy i współpraca z nowoczesnymi zakładami pracy. Realizujemy projekty współfinansowane w ramach programu Unii Europejskiej Erasmus+ organizując zagraniczne staże m. in. Niemczech i Portugalii. Podczas szkoleń oraz warsztatów zawodowych dofinansowanych w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki współpracujemy z elitą mistrzów kuchni. Uczniowie kończący naszą szkołę nie mają problemu ze zdobyciem pracy, gdyż elastycznie reagujemy na potrzeby rynku pracy.