konto
Technikum nr 11

Ocena: 4

Oceń Placowkę

Profile Technikum nr 11 Bielsko-Biała

1at1 / Technik hotelarstwa (ang-wło*) rok: 2023/2024

Języki obce: język angielski język włoski

Przedmioty rozszerzone:

geografia (obowiązkowy)
Przedmioty punktowane
pierwszy:drugi:trzeci:czwarty:
język polskimatematykageografiajęzyk angielskijęzyk obcy
Punkty w roku 2023/2024
minimalneśredniemaksymalne
108.2122.37156.4
Obliczanie punktówOblicz Punkty
max punkty dodatkowe punktytwoje punkty
2000 -

Opis:

Absolwenci technikum hotelarskiego po ukończeniu 5-letniego technikum i zdaniu egzaminu potwierdzającego kwalifikacje zawodowe, otrzymują tytuł zawodowy technik hotelarstwa.

Absolwenci tego kierunku uzyskują w czasie nauki gruntowną i wszechstronną wiedzę teoretyczną i praktyczną w zakresie fachowej i kompleksowej obsługi gościa hotelowego na stanowiskach we wszystkich działach obiektu hotelarskiego (recepcja, służba pięter, gastronomia, usługi komplementarne).

Są przygotowani do pracy w sekretariatach i działach handlowych firm nie związanych bezpośrednio z hotelarstwem, jak również w organach administracji samorządowej oraz branżowych organizacjach i stowarzyszeniach.

Szkoła zapewnia praktykę zawodową w najlepszych hotelach w regionie, w kraju i za granicą.

Technik hotelarstwa jest zawodem o charakterze usługowym, w związku z tym w całym cyklu nauczania zwraca się szczególną uwagę na kształcenie umiejętności dotyczących prawidłowego zachowania postawy, nawyków, sposobu reagowania na życzenia gościa hotelowego oraz właściwą obsługę, odwołując się stale do zasad etyki i kultury zawodowej.

Przedmioty zawodowe wykładane w 5-letnim toku nauki:

  • organizacja pracy w recepcji
  • techniki pracy w hotelarstwie
  • animacja czasu wolnego
  • podstawy hotelarstwa
  • organizacja pracy służby pięter
  • podstawy żywienia człowieka
  • pracownia gastronomiczna
  • obsługa informatyczna w hotelarstwie
  • pracownia hotelarska
  • podstawy marketingu i zarządzania
  • język angielski w hotelarstwie
  • promocja i sprzedaż usług hotelarskich
  • usługi hotelarskie
  • specjalizacja zajęcia praktyczne
  • specjalizacja zajęcia teoretyczne
  • praktyka zawodowa – 8 tygodni

1at2 / Technik hotelarstwa (ang-niem*) rok: 2023/2024

Języki obce: język angielski język niemiecki

Przedmioty rozszerzone:

geografia (obowiązkowy)
Przedmioty punktowane
pierwszy:drugi:trzeci:czwarty:
język polskimatematykageografiajęzyk angielskijęzyk obcy
Punkty w roku 2023/2024
minimalneśredniemaksymalne
94.2107.6139.25
Obliczanie punktówOblicz Punkty
max punkty dodatkowe punktytwoje punkty
2000 -

Opis:

Absolwenci technikum hotelarskiego po ukończeniu 5-letniego technikum i zdaniu egzaminu potwierdzającego kwalifikacje zawodowe, otrzymują tytuł zawodowy technik hotelarstwa.

Absolwenci tego kierunku uzyskują w czasie nauki gruntowną i wszechstronną wiedzę teoretyczną i praktyczną w zakresie fachowej i kompleksowej obsługi gościa hotelowego na stanowiskach we wszystkich działach obiektu hotelarskiego (recepcja, służba pięter, gastronomia, usługi komplementarne).

Są przygotowani do pracy w sekretariatach i działach handlowych firm nie związanych bezpośrednio z hotelarstwem, jak również w organach administracji samorządowej oraz branżowych organizacjach i stowarzyszeniach.

Szkoła zapewnia praktykę zawodową w najlepszych hotelach w regionie, w kraju i za granicą.

Technik hotelarstwa jest zawodem o charakterze usługowym, w związku z tym w całym cyklu nauczania zwraca się szczególną uwagę na kształcenie umiejętności dotyczących prawidłowego zachowania postawy, nawyków, sposobu reagowania na życzenia gościa hotelowego oraz właściwą obsługę, odwołując się stale do zasad etyki i kultury zawodowej.

Przedmioty zawodowe wykładane w 5-letnim toku nauki:

  • organizacja pracy w recepcji
  • techniki pracy w hotelarstwie
  • animacja czasu wolnego
  • podstawy hotelarstwa
  • organizacja pracy służby pięter
  • podstawy żywienia człowieka
  • pracownia gastronomiczna
  • obsługa informatyczna w hotelarstwie
  • pracownia hotelarska
  • podstawy marketingu i zarządzania
  • język angielski w hotelarstwie
  • promocja i sprzedaż usług hotelarskich
  • usługi hotelarskie
  • specjalizacja zajęcia praktyczne
  • specjalizacja zajęcia teoretyczne
  • praktyka zawodowa – 8 tygodni

1bt1 / Technik hotelarstwa (ang-hiszp*) rok: 2023/2024

Języki obce: język angielski język hiszpański

Przedmioty rozszerzone:

geografia (obowiązkowy)
Przedmioty punktowane
pierwszy:drugi:trzeci:czwarty:
język polskimatematykageografiajęzyk angielskijęzyk obcy
Punkty w roku 2023/2024
minimalneśredniemaksymalne
112.5131.56155.25
Obliczanie punktówOblicz Punkty
max punkty dodatkowe punktytwoje punkty
2000 -

Opis:

Absolwenci technikum hotelarskiego po ukończeniu 5-letniego technikum i zdaniu egzaminu potwierdzającego kwalifikacje zawodowe, otrzymują tytuł zawodowy technik hotelarstwa.

Absolwenci tego kierunku uzyskują w czasie nauki gruntowną i wszechstronną wiedzę teoretyczną i praktyczną w zakresie fachowej i kompleksowej obsługi gościa hotelowego na stanowiskach we wszystkich działach obiektu hotelarskiego (recepcja, służba pięter, gastronomia, usługi komplementarne).

Są przygotowani do pracy w sekretariatach i działach handlowych firm nie związanych bezpośrednio z hotelarstwem, jak również w organach administracji samorządowej oraz branżowych organizacjach i stowarzyszeniach.

Szkoła zapewnia praktykę zawodową w najlepszych hotelach w regionie, w kraju i za granicą.

Technik hotelarstwa jest zawodem o charakterze usługowym, w związku z tym w całym cyklu nauczania zwraca się szczególną uwagę na kształcenie umiejętności dotyczących prawidłowego zachowania postawy, nawyków, sposobu reagowania na życzenia gościa hotelowego oraz właściwą obsługę, odwołując się stale do zasad etyki i kultury zawodowej.

Przedmioty zawodowe wykładane w 5-letnim toku nauki:

  • organizacja pracy w recepcji
  • techniki pracy w hotelarstwie
  • animacja czasu wolnego
  • podstawy hotelarstwa
  • organizacja pracy służby pięter
  • podstawy żywienia człowieka
  • pracownia gastronomiczna
  • obsługa informatyczna w hotelarstwie
  • pracownia hotelarska
  • podstawy marketingu i zarządzania
  • język angielski w hotelarstwie
  • promocja i sprzedaż usług hotelarskich
  • usługi hotelarskie
  • specjalizacja zajęcia praktyczne
  • specjalizacja zajęcia teoretyczne
  • praktyka zawodowa – 8 tygodni

1bt2 / Technik hotelarstwa (ang-wło*) rok: 2023/2024

Języki obce: język angielski język włoski

Przedmioty rozszerzone:

geografia (obowiązkowy)
Przedmioty punktowane
pierwszy:drugi:trzeci:czwarty:
język polskimatematykageografiajęzyk angielskijęzyk obcy
Punkty w roku 2023/2024
minimalneśredniemaksymalne
91.9104.48145.7
Obliczanie punktówOblicz Punkty
max punkty dodatkowe punktytwoje punkty
2000 -

Opis:

Absolwenci technikum hotelarskiego po ukończeniu 5-letniego technikum i zdaniu egzaminu potwierdzającego kwalifikacje zawodowe, otrzymują tytuł zawodowy technik hotelarstwa.

Absolwenci tego kierunku uzyskują w czasie nauki gruntowną i wszechstronną wiedzę teoretyczną i praktyczną w zakresie fachowej i kompleksowej obsługi gościa hotelowego na stanowiskach we wszystkich działach obiektu hotelarskiego (recepcja, służba pięter, gastronomia, usługi komplementarne).

Są przygotowani do pracy w sekretariatach i działach handlowych firm nie związanych bezpośrednio z hotelarstwem, jak również w organach administracji samorządowej oraz branżowych organizacjach i stowarzyszeniach.

Szkoła zapewnia praktykę zawodową w najlepszych hotelach w regionie, w kraju i za granicą.

Technik hotelarstwa jest zawodem o charakterze usługowym, w związku z tym w całym cyklu nauczania zwraca się szczególną uwagę na kształcenie umiejętności dotyczących prawidłowego zachowania postawy, nawyków, sposobu reagowania na życzenia gościa hotelowego oraz właściwą obsługę, odwołując się stale do zasad etyki i kultury zawodowej.

Przedmioty zawodowe wykładane w 5-letnim toku nauki:

 

  • organizacja pracy w recepcji
  • techniki pracy w hotelarstwie
  • animacja czasu wolnego
  • podstawy hotelarstwa
  • organizacja pracy służby pięter
  • podstawy żywienia człowieka
  • pracownia gastronomiczna
  • obsługa informatyczna w hotelarstwie
  • pracownia hotelarska
  • podstawy marketingu i zarządzania
  • język angielski w hotelarstwie
  • promocja i sprzedaż usług hotelarskich
  • usługi hotelarskie
  • specjalizacja zajęcia praktyczne
  • specjalizacja zajęcia teoretyczne
  • praktyka zawodowa – 8 tygodni

1ct1 / Technik hotelarstwa (ang-niem*) rok: 2023/2024

Języki obce: język angielski język niemiecki

Przedmioty rozszerzone:

geografia (obowiązkowy)
Przedmioty punktowane
pierwszy:drugi:trzeci:czwarty:
język polskimatematykageografiajęzyk angielskijęzyk obcy
Punkty w roku 2023/2024
minimalneśredniemaksymalne
72.283.14110.55
Obliczanie punktówOblicz Punkty
max punkty dodatkowe punktytwoje punkty
2000 -

Opis:

Absolwenci technikum hotelarskiego po ukończeniu 5-letniego technikum i zdaniu egzaminu potwierdzającego kwalifikacje zawodowe, otrzymują tytuł zawodowy technik hotelarstwa.

Absolwenci tego kierunku uzyskują w czasie nauki gruntowną i wszechstronną wiedzę teoretyczną i praktyczną w zakresie fachowej i kompleksowej obsługi gościa hotelowego na stanowiskach we wszystkich działach obiektu hotelarskiego (recepcja, służba pięter, gastronomia, usługi komplementarne).

Są przygotowani do pracy w sekretariatach i działach handlowych firm nie związanych bezpośrednio z hotelarstwem, jak również w organach administracji samorządowej oraz branżowych organizacjach i stowarzyszeniach.

Szkoła zapewnia praktykę zawodową w najlepszych hotelach w regionie, w kraju i za granicą.

Technik hotelarstwa jest zawodem o charakterze usługowym, w związku z tym w całym cyklu nauczania zwraca się szczególną uwagę na kształcenie umiejętności dotyczących prawidłowego zachowania postawy, nawyków, sposobu reagowania na życzenia gościa hotelowego oraz właściwą obsługę, odwołując się stale do zasad etyki i kultury zawodowej.

Przedmioty zawodowe wykładane w 5-letnim toku nauki:

 

  • organizacja pracy w recepcji
  • techniki pracy w hotelarstwie
  • animacja czasu wolnego
  • podstawy hotelarstwa
  • organizacja pracy służby pięter
  • podstawy żywienia człowieka
  • pracownia gastronomiczna
  • obsługa informatyczna w hotelarstwie
  • pracownia hotelarska
  • podstawy marketingu i zarządzania
  • język angielski w hotelarstwie
  • promocja i sprzedaż usług hotelarskich
  • usługi hotelarskie
  • specjalizacja zajęcia praktyczne
  • specjalizacja zajęcia teoretyczne
  • praktyka zawodowa – 8 tygodni

 

1ct2 / Technik hotelarstwa (ang-hiszp*) rok: 2023/2024

Języki obce: język angielski język hiszpański

Przedmioty rozszerzone:

geografia (obowiązkowy)
Przedmioty punktowane
pierwszy:drugi:trzeci:czwarty:
język polskimatematykageografiajęzyk angielskijęzyk obcy
Punkty w roku 2023/2024
minimalneśredniemaksymalne
9398.92111.85
Obliczanie punktówOblicz Punkty
max punkty dodatkowe punktytwoje punkty
2000 -

Opis:

Absolwenci technikum hotelarskiego po ukończeniu 5-letniego technikum i zdaniu egzaminu potwierdzającego kwalifikacje zawodowe, otrzymują tytuł zawodowy technik hotelarstwa.

Absolwenci tego kierunku uzyskują w czasie nauki gruntowną i wszechstronną wiedzę teoretyczną i praktyczną w zakresie fachowej i kompleksowej obsługi gościa hotelowego na stanowiskach we wszystkich działach obiektu hotelarskiego (recepcja, służba pięter, gastronomia, usługi komplementarne).

Są przygotowani do pracy w sekretariatach i działach handlowych firm nie związanych bezpośrednio z hotelarstwem, jak również w organach administracji samorządowej oraz branżowych organizacjach i stowarzyszeniach.

Szkoła zapewnia praktykę zawodową w najlepszych hotelach w regionie, w kraju i za granicą.

Technik hotelarstwa jest zawodem o charakterze usługowym, w związku z tym w całym cyklu nauczania zwraca się szczególną uwagę na kształcenie umiejętności dotyczących prawidłowego zachowania postawy, nawyków, sposobu reagowania na życzenia gościa hotelowego oraz właściwą obsługę, odwołując się stale do zasad etyki i kultury zawodowej.

Przedmioty zawodowe wykładane w 5-letnim toku nauki:

 

  • organizacja pracy w recepcji
  • techniki pracy w hotelarstwie
  • animacja czasu wolnego
  • podstawy hotelarstwa
  • organizacja pracy służby pięter
  • podstawy żywienia człowieka
  • pracownia gastronomiczna
  • obsługa informatyczna w hotelarstwie
  • pracownia hotelarska
  • podstawy marketingu i zarządzania
  • język angielski w hotelarstwie
  • promocja i sprzedaż usług hotelarskich
  • usługi hotelarskie
  • specjalizacja zajęcia praktyczne
  • specjalizacja zajęcia teoretyczne
  • praktyka zawodowa – 8 tygodni

1dt1 / Technik organizacji turystyki (ang-niem*) rok: 2023/2024

Języki obce: język angielski język niemiecki

Przedmioty rozszerzone:

geografia (obowiązkowy)
Przedmioty punktowane
pierwszy:drugi:trzeci:czwarty:
język polskimatematykageografiajęzyk angielskijęzyk obcy
Punkty w roku 2023/2024
minimalneśredniemaksymalne
93.2108.91137.95
Obliczanie punktówOblicz Punkty
max punkty dodatkowe punktytwoje punkty
2000 -

Opis:

Absolwenci technikum organizacji turystyki po ukończeniu 5-letniego technikum i zdaniu egzaminu potwierdzającego kwalifikacje zawodowe, otrzymują tytuł zawodowy technika organizacji turystyki.

Absolwenci tego kierunku uzyskują w czasie nauki gruntowną i wszechstronną wiedzę teoretyczną i praktyczną w zakresie fachowej i kompleksowej obsługi klienta przedsiębiorstwa turystycznego.

Są przygotowani do świadczenie usług turystycznych, czyli czynności związanych z przygotowaniem różnych zleceń (życzeń) klienta, programowaniem imprez, kalkulowaniem zamawianych świadczeń, dbanie o prawidłowy wizerunek przedsiębiorstwa poprzez profesjonalną obsługę turystów.

Miejscami pracy dla absolwentów są podmioty gospodarcze zajmujące się organizacją i obsługą turystyki: biura podróży, agencje turystyczne, ośrodki informacji turystycznej a także organy administracji samorządowej zajmujące się organizacją turystyki.

Zawód ma charakter usługowy i w procesie kształcenia zwraca się szczególną uwagę na kształtowanie zasad etyki i kultury zawodowej.

Praktyki zawodowe odbywają się w przedsiębiorstwach turystycznych, obiektach hotelarskich, parkach rozrywki.

Przedmioty zawodowe wykładane w 5-letnim toku nauki:

 

  • podstawy turystyki
  • organizacja imprez i usług turystycznych
  • geografia turystyczna
  • marketing i prawo w turystyce
  • animacja czasu wolnego
  • pracownia informacji turystycznej
  • pracownia informatyczna
  • pracownia turystyczna
  • język angielski w turystyce
  • specjalizacja zajęcia praktyczne
  • specjalizacja zajęcia teoretyczne
  • praktyka zawodowa – 8 tygodni 

1dt2 / Technik organizacji turystyki (ang-hiszp*) rok: 2023/2024

Języki obce: język angielski język hiszpański

Przedmioty rozszerzone:

geografia (obowiązkowy)
Przedmioty punktowane
pierwszy:drugi:trzeci:czwarty:
język polskimatematykageografiajęzyk angielskijęzyk obcy
Punkty w roku 2023/2024
minimalneśredniemaksymalne
112.85128.48152.15
Obliczanie punktówOblicz Punkty
max punkty dodatkowe punktytwoje punkty
2000 -

Opis:

Absolwenci technikum organizacji turystyki po ukończeniu 5-letniego technikum i zdaniu egzaminu potwierdzającego kwalifikacje zawodowe, otrzymują tytuł zawodowy technika organizacji turystyki.

Absolwenci tego kierunku uzyskują w czasie nauki gruntowną i wszechstronną wiedzę teoretyczną i praktyczną w zakresie fachowej i kompleksowej obsługi klienta przedsiębiorstwa turystycznego.

Są przygotowani do świadczenie usług turystycznych, czyli czynności związanych z przygotowaniem różnych zleceń (życzeń) klienta, programowaniem imprez, kalkulowaniem zamawianych świadczeń, dbanie o prawidłowy wizerunek przedsiębiorstwa poprzez profesjonalną obsługę turystów.

Miejscami pracy dla absolwentów są podmioty gospodarcze zajmujące się organizacją i obsługą turystyki: biura podróży, agencje turystyczne, ośrodki informacji turystycznej a także organy administracji samorządowej zajmujące się organizacją turystyki.

Zawód ma charakter usługowy i w procesie kształcenia zwraca się szczególną uwagę na kształtowanie zasad etyki i kultury zawodowej.

Praktyki zawodowe odbywają się w przedsiębiorstwach turystycznych, obiektach hotelarskich, parkach rozrywki.

Przedmioty zawodowe wykładane w 5-letnim toku nauki:

 

  • podstawy turystyki
  • organizacja imprez i usług turystycznych
  • geografia turystyczna
  • marketing i prawo w turystyce
  • animacja czasu wolnego
  • pracownia informacji turystycznej
  • pracownia informatyczna
  • pracownia turystyczna
  • język angielski w turystyce
  • specjalizacja zajęcia praktyczne
  • specjalizacja zajęcia teoretyczne
  • praktyka zawodowa – 8 tygodni 

1et1 / Technik organizacji turystyki (ang-hiszp*) rok: 2023/2024

Języki obce: język angielski język hiszpański

Przedmioty rozszerzone:

geografia (obowiązkowy)
Przedmioty punktowane
pierwszy:drugi:trzeci:czwarty:
język polskimatematykageografiajęzyk angielskijęzyk obcy
Punkty w roku 2023/2024
minimalneśredniemaksymalne
110.5127.25166.55
Obliczanie punktówOblicz Punkty
max punkty dodatkowe punktytwoje punkty
2000 -

Opis:

Absolwenci technikum organizacji turystyki po ukończeniu 5-letniego technikum i zdaniu egzaminu potwierdzającego kwalifikacje zawodowe, otrzymują tytuł zawodowy technika organizacji turystyki.

Absolwenci tego kierunku uzyskują w czasie nauki gruntowną i wszechstronną wiedzę teoretyczną i praktyczną w zakresie fachowej i kompleksowej obsługi klienta przedsiębiorstwa turystycznego.

Są przygotowani do świadczenie usług turystycznych, czyli czynności związanych z przygotowaniem różnych zleceń (życzeń) klienta, programowaniem imprez, kalkulowaniem zamawianych świadczeń, dbanie o prawidłowy wizerunek przedsiębiorstwa poprzez profesjonalną obsługę turystów.

Miejscami pracy dla absolwentów są podmioty gospodarcze zajmujące się organizacją i obsługą turystyki: biura podróży, agencje turystyczne, ośrodki informacji turystycznej a także organy administracji samorządowej zajmujące się organizacją turystyki.

Zawód ma charakter usługowy i w procesie kształcenia zwraca się szczególną uwagę na kształtowanie zasad etyki i kultury zawodowej.

Praktyki zawodowe odbywają się w przedsiębiorstwach turystycznych,  obiektach hotelarskich, parkach rozrywki.

Przedmioty zawodowe wykładane w 5-letnim toku nauki:

  • podstawy turystyki
  • organizacja imprez i usług turystycznych
  • geografia turystyczna
  • marketing i prawo w turystyce
  • animacja czasu wolnego
  • pracownia informacji turystycznej
  • pracownia informatyczna
  • pracownia turystyczna
  • język angielski w turystyce
  • specjalizacja zajęcia praktyczne
  • specjalizacja zajęcia teoretyczne
  • praktyka zawodowa – 8 tygodni 

1et2 / Technik organizacji turystyki (ang-wło*) rok: 2023/2024

Języki obce: język angielski język włoski

Przedmioty rozszerzone:

geografia (obowiązkowy)
Przedmioty punktowane
pierwszy:drugi:trzeci:czwarty:
język polskimatematykageografiajęzyk angielskijęzyk obcy
Punkty w roku 2023/2024
minimalneśredniemaksymalne
106.85123.15152.95
Obliczanie punktówOblicz Punkty
max punkty dodatkowe punktytwoje punkty
2000 -

Opis:

Absolwenci technikum organizacji turystyki po ukończeniu 5-letniego technikum i zdaniu egzaminu potwierdzającego kwalifikacje zawodowe, otrzymują tytuł zawodowy technika organizacji turystyki.

Absolwenci tego kierunku uzyskują w czasie nauki gruntowną i wszechstronną wiedzę teoretyczną i praktyczną w zakresie fachowej i kompleksowej obsługi klienta przedsiębiorstwa turystycznego.

Są przygotowani do świadczenie usług turystycznych, czyli czynności związanych z przygotowaniem różnych zleceń (życzeń) klienta, programowaniem imprez, kalkulowaniem zamawianych świadczeń, dbanie o prawidłowy wizerunek przedsiębiorstwa poprzez profesjonalną obsługę turystów.

Miejscami pracy dla absolwentów są podmioty gospodarcze zajmujące się organizacją i obsługą turystyki: biura podróży, agencje turystyczne, ośrodki informacji turystycznej a także organy administracji samorządowej zajmujące się organizacją turystyki.

Zawód ma charakter usługowy i w procesie kształcenia zwraca się szczególną uwagę na kształtowanie zasad etyki i kultury zawodowej.

Praktyki zawodowe odbywają się w przedsiębiorstwach turystycznych,  obiektach hotelarskich, parkach rozrywki.

Przedmioty zawodowe wykładane w 5-letnim toku nauki:

  • podstawy turystyki
  • organizacja imprez i usług turystycznych
  • geografia turystyczna
  • marketing i prawo w turystyce
  • animacja czasu wolnego
  • pracownia informacji turystycznej
  • pracownia informatyczna
  • pracownia turystyczna
  • język angielski w turystyce
  • specjalizacja zajęcia praktyczne
  • specjalizacja zajęcia teoretyczne
  • praktyka zawodowa – 8 tygodni