konto
Technikum Hotelarsko-Turystyczno-Gastronomiczne nr 21

Ocena: 5

Oceń Placowkę

Profile Technikum Hotelarsko-Turystyczno-Gastronomiczne nr 21 Warszawa

1AB-p / Technik hotelarstwa rok: 2019/2020

Języki obce: język angielski język niemiecki

Przedmioty rozszerzone:

język angielski (obowiązkowy)
Przedmioty punktowane
pierwszy:drugi:trzeci:czwarty:
język polskimatematykajęzyk angielskigeografia
Punkty w roku 2019/2020
minimalneśredniemaksymalne
28.364.04125.25
Obliczanie punktówOblicz Punkty
max punkty dodatkowe punktytwoje punkty
2000 -

Po ukończeniu technikum w tym kierunku zdobędziesz:

  • tytuł technika hotelarstwa,
  • zawód cieszący się dużym zapotrzebowaniem na rynku pracy,
  • umiejętność porozumiewania się w dwóch językach obcych

Odbędziesz:

  • praktyki zawodowe w renomowanych warszawskich hotelach, m.in. w hotelu Hilton, Marriott, Bristol, Sobieski, Sheraton.
  • spotkania z pracodawcami umożliwiające podjęcie pracy zawodowej.

Zapewniamy:

  • zajęcia dydaktyczne w pracowniach przedmiotowych, w tym w hotelarskiej, obsługi konsumenta, pracowni komputerowej,
  • profesjonalne przygotowanie do egzaminów maturalnych i zawodowych.

Oferujemy:

  • rozszerzenia: język angielski
  • naukę języka angielskiego kontynuację,
  • naukę drugiego języka nowożytnego: niemieckiego,
  • warsztaty savoir vivre przy stole i w biznesie,
  • warsztaty komunikacji interpersonalnej.

1DE-p / Technik organizacji turystyki rok: 2019/2020

Języki obce: język angielski język hiszpański

Przedmioty rozszerzone:

język angielski (obowiązkowy)
Przedmioty punktowane
pierwszy:drugi:trzeci:czwarty:
język polskimatematykajęzyk angielskigeografia
Punkty w roku 2019/2020
minimalneśredniemaksymalne
46.579.86135.65
Obliczanie punktówOblicz Punkty
max punkty dodatkowe punktytwoje punkty
2000 -

Po ukończeniu technikum w tym kierunku zdobędziesz:

  • tytuł technika obsługi turystycznej,
  • zawód, który można połączyć z pasją podróżowania,
  • zawód umożliwiający zaplanowanie indywidualnej kariery,
  • zawód poszukiwany w epoce globalizacji świata
  • umiejętność porozumiewania się w dwóch językach obcych.

Odbędziesz:

  • praktyki zawodowe w renomowanych warszawskich biurach podróży, m.in. TUI, NECKERMENN, RAINBOW TOURS, ITAKA…,
  • spotkania z podróżnikami, pracodawcami umożliwiające podjęcie pracy zawodowej.

Zapewniamy:

  • zajęcia dydaktyczne w pracowniach przedmiotowych, w tym w turystyczno-geograficznej, obsługi turystycznej, pracowni komputerowej,
  • profesjonalne przygotowanie do egzaminów maturalnych i zawodowych.

Oferujemy:

  • rozszerzenia: język angielski, 
  • naukę języka angielskiego kontynuację,
  • naukę drugiego języka nowożytnego: hiszpańskiego,
  • liczne wycieczki krajoznawcze,
  • warsztaty turystyczne,
  • warsztaty komunikacji interpersonalnej.

1GH-p / Technik żywienia i usług gastronomicznych rok: 2019/2020

Języki obce: język angielski język francuski

Przedmioty rozszerzone:

język angielski (obowiązkowy)
Przedmioty punktowane
pierwszy:drugi:trzeci:czwarty:
język polskimatematykajęzyk angielskibiologia
Punkty w roku 2019/2020
minimalneśredniemaksymalne
27.0559.77143.95
Obliczanie punktówOblicz Punkty
max punkty dodatkowe punktytwoje punkty
2000 -

Po ukończeniu technikum w tym kierunku zdobędziesz:

  • tytuł technika żywienia i usług gastronomicznych,
  • zawód cieszący się dużym zapotrzebowaniem na rynku pracy w Polsce i za granicą,
  • umiejętność porozumiewania się w dwóch językach obcych,
  • doświadczenie tak ważne w tym zawodzie,

Odbędziesz:

  • praktyki zawodowe w renomowanych warszawskich hotelach, m.in. w hotelu Hilton, Marriott, Bristol, Sobieski, Sheraton; w restauracjach, m.in. Belvedere, Cafe Zamek,
  • spotkania z pracodawcami umożliwiające podjęcie pracy zawodowej.

Zapewniamy:

  • zajęcia dydaktyczne w pracowniach przedmiotowych, w tym w gastronomicznych,
  • profesjonalne przygotowanie do egzaminów maturalnych i zawodowych,
  • obsługę uroczystości zewnętrznych w szkole i poza szkołą.

Oferujemy:

  • rozszerzenia: język angielski,
  • naukę języka angielskiego kontynuację,
  • naukę drugiego języka nowożytnego: francuskiego,
  • warsztaty savoir vivre`u przy stole i w biznesie,
  • poznanie kuchni świata, w tym kuchni włoskiej, hiszpańskiej