1dp,1ep,1fp / [O] Technik żywienia i usług gastronomicznych (ang-niem) rok: 2023/2024
Języki obce:
Przedmioty rozszerzone:
język angielski (obowiązkowy)Przedmioty punktowane | |||
pierwszy: | drugi: | trzeci: | czwarty: |
język polski | matematyka | język obcy | biologiachemia |
Punkty w roku 2023/2024 | ||
minimalne | średnie | maksymalne |
71.15 | 90.12 | 162.65 |
Obliczanie punktówOblicz Punkty | ||
max punkty | dodatkowe punkty | twoje punkty |
200 | 0 | - |
Opis:
Technik żywienia i usług gastronomicznych
to zawód łączący umiejętności kucharza, dietetyka, kelnera i menagera zakładów gastronomicznych. Po ukończeniu szkoły absolwent ma możliwość pracy w renomowanych restauracjach, hotelach i zakładach żywienia zbiorowego jako menager, kucharz, technolog żywienia, czy kierownik zakładów gastronomicznych ale może również założyć i prowadzić własną działalność gospodarczą. Szkoła dobrze przygotowuje do studiów na kierunkach związanych z żywieniem i żywnością.