konto
Technikum Gastronomiczno-Hotelarskie nr 2 im. prof. Stanisława Bergera

Ocena: 3.43

Oceń Placowkę

Profile Technikum Gastronomiczno-Hotelarskie nr 2 im. prof. Stanisława Bergera Warszawa

1dp,1ep,1fp / [O] Technik żywienia i usług gastronomicznych (ang-niem) rok: 2023/2024

Języki obce: język angielski język niemiecki

Przedmioty rozszerzone:

język angielski (obowiązkowy)
Przedmioty punktowane
pierwszy:drugi:trzeci:czwarty:
język polskimatematykajęzyk obcybiologiachemia
Punkty w roku 2023/2024
minimalneśredniemaksymalne
71.1590.12162.65
Obliczanie punktówOblicz Punkty
max punkty dodatkowe punktytwoje punkty
2000 -

Opis:

Technik żywienia i usług gastronomicznych 

to zawód łączący umiejętności kucharza, dietetyka, kelnera i menagera zakładów gastronomicznych. Po ukończeniu szkoły absolwent ma możliwość pracy w renomowanych restauracjach, hotelach i zakładach żywienia zbiorowego jako menager, kucharz, technolog żywienia, czy kierownik zakładów gastronomicznych ale może również założyć   i prowadzić własną działalność gospodarczą. Szkoła dobrze przygotowuje do studiów na kierunkach związanych z żywieniem i żywnością.

1hp / [O] Technik hotelarstwa (ang-niem) rok: 2023/2024

Języki obce: język angielski język niemiecki

Przedmioty rozszerzone:

język angielski (obowiązkowy)
Przedmioty punktowane
pierwszy:drugi:trzeci:czwarty:
język polskimatematykajęzyk obcygeografia
Punkty w roku 2023/2024
minimalneśredniemaksymalne
74.694.52155.8
Obliczanie punktówOblicz Punkty
max punkty dodatkowe punktytwoje punkty
2000 -

Opis:

Jeśli jesteś życzliwy, odpowiedzialny i chętny do nauki języków obcych  -  wybierz zawód hotelarza.


Daje on możliwości kontaktu z ,,wielkim światem”. W swojej pracy możesz spotkać znane osobowości z świata polityki, biznesu a także ulubione gwiazdy muzyki czy sportu. Wszystko jest możliwe. Poza pracą w obiektach hotelarskich takich, jak: hotel, motel, pensjonat możesz pracować na kempingu, w schronisku młodzieżowym czy tak modnym ostatnio hostelu. Wiedza hotelarska wszędzie się przyda. Jeśli lubisz podróże, możesz pływać na statkach świadczących usługi hotelarskie lub w niedalekiej przyszłości będziesz mógł przyjmować gości w hotelu na orbicie ziemskiej lub w kosmosie.

Absolwent tej klasy potrafi:

  • prowadzić działalność promocyjną oraz sprzedawać usługi hotelarskie,
  • rezerwować usługi hotelarskie,
  • wykonywać prace związane z obsługą gości w recepcji,
  • przygotowywać jednostki mieszkalne do przyjęcia gości,
  • przygotowywać i podawać śniadania w obiektach świadczących usługi hotelarskie,
  • przyjmować i realizować zamówienia na hotelarskie usługi dodatkowe.