konto
Technikum Gastronomiczno-Hotelarskie nr 1

Ocena: 3

Oceń Placowkę

Profile Technikum Gastronomiczno-Hotelarskie nr 1 Warszawa

1A / [O] Technik żywienia i usług gastronomicznych rok: 2023/2024

Języki obce: język angielski język włoski język hiszpański

Przedmioty rozszerzone:

język angielski (obowiązkowy)
Przedmioty punktowane
pierwszy:drugi:trzeci:czwarty:
język polskimatematykabiologiajęzyk obcy
Punkty w roku 2023/2024
minimalneśredniemaksymalne
125.55143.63169.6
Obliczanie punktówOblicz Punkty
max punkty dodatkowe punktytwoje punkty
2000 -

Opis:

W trakcie nauki w technikum gastronomicznym w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych będziesz:

  • poznawać arkana sztuki kulinarnej pod kierunkiem doświadczonych nauczycieli zawodu i specjalistów ze znanych restauracji i hoteli
  • produkować dania o niepowtarzalnych smakach i nowoczesnych dekoracjach
  • tworzyć własne receptury potraw i napojów
  • poszerzać  wiedzę z zakresu dietetyki oraz  zdrowej i ekologicznej żywności
  • zdobywać doświadczenie u boku znanych szefów kuchni
  • brać udział w prestiżowych konkursach kulinarnych
  • nabywać dodatkowe umiejętności zawodowe z obsługi kelnerskiej, baristycznej i barmańskiej
  • rozwijać umiejętności plastyczne przy projektowaniu i aranżacji potraw
  • zdobywać niezbędne w zawodzie umiejętności z zakresu języków obcych
  • zdobywać doświadczenie w Akademii Kulinarnej we Włoszech oraz na praktykach we Włoszech i Hiszpanii

Po ukończeniu technikum gastronomicznego w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych możesz:

  • prowadzić własną działalność gastronomiczną
  • podjąć pracę w restauracji, kawiarni, hotelu, gospodzie, pubie, koktajl barze
  • być zatrudnionym w kurortach wypoczynkowych, sanatoriach, Spa & Wellness
  • pracować w firmach zajmujących się produkcją wyrobów spożywczych
  • po zdobyciu doświadczenia, awansować na stanowisko szefa kuchni
  • kontynuować naukę na wybranych studiach

1BC / [O] Technik żywienia i usług gastronomicznych rok: 2023/2024

Języki obce: język angielski język hiszpański

Przedmioty rozszerzone:

język angielski (obowiązkowy)
Przedmioty punktowane
pierwszy:drugi:trzeci:czwarty:
język polskimatematykabiologiajęzyk obcy
Punkty w roku 2023/2024
minimalneśredniemaksymalne
109.15126.87161.65
Obliczanie punktówOblicz Punkty
max punkty dodatkowe punktytwoje punkty
2000 -

Opis:

W trakcie nauki w technikum gastronomicznym w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych będziesz:

  • poznawać arkana sztuki kulinarnej pod kierunkiem doświadczonych nauczycieli zawodu i specjalistów ze znanych restauracji i hoteli
  • produkować dania o niepowtarzalnych smakach i nowoczesnych dekoracjach
  • tworzyć własne receptury potraw i napojów
  • poszerzać  wiedzę z zakresu dietetyki oraz  zdrowej i ekologicznej żywności
  • zdobywać doświadczenie u boku znanych szefów kuchni
  • brać udział w prestiżowych konkursach kulinarnych
  • nabywać dodatkowe umiejętności zawodowe z obsługi kelnerskiej, baristycznej i barmańskiej
  • rozwijać umiejętności plastyczne przy projektowaniu i aranżacji potraw
  • zdobywać niezbędne w zawodzie umiejętności z zakresu języków obcych
  • zdobywać doświadczenie w Akademii Kulinarnej we Włoszech oraz na praktykach we Włoszech i Hiszpanii

Po ukończeniu technikum gastronomicznego w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych możesz:

  • prowadzić własną działalność gastronomiczną
  • podjąć pracę w restauracji, kawiarni, hotelu, gospodzie, pubie, koktajl barze
  • być zatrudnionym w kurortach wypoczynkowych, sanatoriach, Spa & Wellness
  • pracować w firmach zajmujących się produkcją wyrobów spożywczych
  • po zdobyciu doświadczenia, awansować na stanowisko szefa kuchni
  • kontynuować naukę na wybranych studiach

1DEF / [O] Technik żywienia i usług gastronomicznych (ang-niem*) rok: 2023/2024

Języki obce: język angielski język niemiecki

Przedmioty rozszerzone:

język angielski (obowiązkowy)
Przedmioty punktowane
pierwszy:drugi:trzeci:czwarty:
język polskimatematykabiologiajęzyk obcy
Punkty w roku 2023/2024
minimalneśredniemaksymalne
92.3107.24147.5
Obliczanie punktówOblicz Punkty
max punkty dodatkowe punktytwoje punkty
2000 -

Opis:

W trakcie nauki w technikum gastronomicznym w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych będziesz:

  • poznawać arkana sztuki kulinarnej pod kierunkiem doświadczonych nauczycieli zawodu i specjalistów ze znanych restauracji i hoteli
  • produkować dania o niepowtarzalnych smakach i nowoczesnych dekoracjach
  • tworzyć własne receptury potraw i napojów
  • poszerzać  wiedzę z zakresu dietetyki oraz  zdrowej i ekologicznej żywności
  • zdobywać doświadczenie u boku znanych szefów kuchni
  • brać udział w prestiżowych konkursach kulinarnych
  • nabywać dodatkowe umiejętności zawodowe z obsługi kelnerskiej, baristycznej i barmańskiej
  • rozwijać umiejętności plastyczne przy projektowaniu i aranżacji potraw
  • zdobywać niezbędne w zawodzie umiejętności z zakresu języków obcych
  • zdobywać doświadczenie w Akademii Kulinarnej we Włoszech oraz na praktykach we Włoszech i Hiszpanii

Po ukończeniu technikum gastronomicznego w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych możesz:

  • prowadzić własną działalność gastronomiczną
  • podjąć pracę w restauracji, kawiarni, hotelu, gospodzie, pubie, koktajl barze
  • być zatrudnionym w kurortach wypoczynkowych, sanatoriach, Spa & Wellness
  • pracować w firmach zajmujących się produkcją wyrobów spożywczych
  • po zdobyciu doświadczenia, awansować na stanowisko szefa kuchni
  • kontynuować naukę na wybranych studiach

1H / [O] Technik hotelarstwa (ang-niem*) rok: 2023/2024

Języki obce: język angielski język niemiecki

Przedmioty rozszerzone:

język angielski (obowiązkowy)
Przedmioty punktowane
pierwszy:drugi:trzeci:czwarty:
język polskimatematykageografiajęzyk obcy
Punkty w roku 2023/2024
minimalneśredniemaksymalne
109.35122.3144.8
Obliczanie punktówOblicz Punkty
max punkty dodatkowe punktytwoje punkty
2000 -

Opis:

 trakcie nauki w technikum gastronomiczno - hotelarskim w zawodzie technik hotelarstwa będziesz:

  • poznawać tajniki zawodu hotelarza pod kierunkiem doświadczonych nauczycieli zawodu i specjalistów ze znanych  hoteli
  • zdobywać wiedzę dotyczącą organizacji pracy i zarzadzania nowoczesnymi hotelami
  • zdobywać niezbędne w tym zawodzie umiejętności z zakresu języków obcych
  • poznawać zasady savoir-vivre
  • odbywać praktyki zawodowe w najlepszych hotelach w Polsce i na świecie
  • brać udziału w prestiżowych konkursach

Po ukończeniu technikum gastronomicznego - hotelarskiego w zawodzie technik hotelarstwa  możesz:

  • być zatrudniony w najlepszych hotelach, także za granicą
  • pracować w ośrodkach wypoczynkowych, na promach, w żegludze i lotnictwie
  • prowadzić własną działalność gospodarczą
  • planować i realizować karierę zawodową w branży turystycznej i hotelarskiej
  • pracować jako specjalista ds. marketingu i promocji przedsiębiorstwa hotelarskiego
  • specjalizować się w sprzedaży usług hotelarskich, turystycznych i gastronomicznych
  • podjąć studia na najlepszych wyższych uczelniach