1aż / Technik żywienia i usług gastronomicznych rok: 2024/2025
Języki obce:
Przedmioty rozszerzone:
biologia (obowiązkowy) język angielskiPrzedmioty punktowane | |||
pierwszy: | drugi: | trzeci: | czwarty: |
język polski | matematyka | biologia | język obcy |
Punkty w roku 2023/2024 | ||
minimalne | średnie | maksymalne |
95.1 | 110.22 | 153.8 |
Obliczanie punktówOblicz Punkty | ||
max punkty | dodatkowe punkty | twoje punkty |
200 | 0 | - |
Opis:
Aby uzyskać tytuł zawodowy „Technik żywienia i usług gastronomicznych” uczeń musi:
- Ukończyć szkołę
- Zdać egzamin potwierdzający kwalifikację w zawodzie HGT.02 „Przygotowanie i wydawanie dań”
- Zdać egzamin potwierdzający kwalifikację w zawodzie HGT.12 „Organizacja żywienia i usług gastronomicznych”
Uzupełnieniem palety zdobywanych przez uczniów umiejętności jest możliwość specjalizacji. Uczniowie mają do wyboru następujące specjalizacje:
- dietetyka
- baristyka
- barmaństwo z miksologią
Proponowane specjalizacje wpisują się w oczekiwania współczesnego rynku gastronomicznego, oczekiwania konsumentów oraz pracodawców.W bieżącym roku szkolnym wszystkie pracownie technologiczne oraz warsztaty szkolne zostały wyposażone w najnowocześniejszy sprzęt specjalistyczny o łącznej wartości 960 000 zł (zajrzyj do Galerii zdjęć), co gwarantuje realizację zajęć na współcześnie wymaganych na całym świecie urządzeniach, w komfortowych warunkach - pracownie posiadają klimatyzację.