konto
Technikum nr 2

Profile Technikum nr 2 Opole

1TEPiT / Technik eksploatacji portów i terminali rok: 2019/2020

Języki obce: język angielski język hiszpański język niemiecki

Przedmioty rozszerzone:

język obcy (obowiązkowy) matematyka (proponowany)
Przedmioty punktowane
pierwszy:drugi:trzeci:czwarty:
język polskimatematykajęzyk obcygeografiaplastykatechnika
Punkty w roku 2019/2020
minimalneśredniemaksymalne
91.15115.05150.3
Obliczanie punktówOblicz Punkty
max punkty dodatkowe punktytwoje punkty
2000 -

Technik eksploatacji portów i terminali należy do grupy poszukiwanych pracowników w dobie rozwijających się usług transportowych. Pracę na pewno znajdziesz w przedsiębiorstwach, gdzie jest wymagana wiedza logistyczna z zakresu magazynowania, transportu dalekiego, wewnętrznego a także pasażerskiego, obsługi pasażerów i prowadzenia dokumentacji. Absolwent może być także pracownikiem centrów logistycznych, zaopatrzeniowych, dystrybucyjnych, magazynowych i produkcyjnych. Innowacja pedagogiczna, którą zamierzamy wdrożyć, pozwala na podjęcie pracy w służbie celnej.

1TG / Technik żywienia i usług gastronomicznych rok: 2019/2020

Języki obce: język angielski język niemiecki

Przedmioty rozszerzone:

język obcy (obowiązkowy) biologia (proponowany)
Przedmioty punktowane
pierwszy:drugi:trzeci:czwarty:
język polskimatematykajęzyk obcybiologiaplastykatechnika
Punkty w roku 2019/2020
minimalneśredniemaksymalne
95.65115.17153.65
Obliczanie punktówOblicz Punkty
max punkty dodatkowe punktytwoje punkty
2000 -

1TH / Technik handlowiec rok: 2019/2020

Języki obce: język angielski język hiszpański język niemiecki

Przedmioty rozszerzone:

język obcy (obowiązkowy) matematyka (proponowany)
Przedmioty punktowane
pierwszy:drugi:trzeci:czwarty:
język polskimatematykajęzyk obcyinformatykaplastykatechnika
Punkty w roku 2019/2020
minimalneśredniemaksymalne
99.45109.95120.95
Obliczanie punktówOblicz Punkty
max punkty dodatkowe punktytwoje punkty
2000 -

Jeżeli chcesz:

  • pracować w bezpośrednim kontakcie z ludźmi,
  • wykazać się umiejętnością planowania, samodzielnością w działaniu, kulturą osobistą, i odpowiedzialnością,
  • planować poziom i zakres sprzedaży różnego rodzaju towarów i usług (w tym również sprzedaży internetowej),
  • obsługiwać komputer w zakresie posługiwania się programami niezbędnymi do prowadzenia działalności handlowej,
  • prowadzić rozmowy i negocjacje handlowe z dostawcami towarów i usług,
  • opracowywać oferty handlowe,
  • znać podstawy prawne i posiadać umiejętność fachowego rozpatrywania reklamacji składnych przez klientów,
  • samodzielnie, lub we współpracy ze współpracownikami przygotowywać umowy handlowe,
  • prowadzić własną firmę handlową lub usługową.

1THO / Technik hotelarstwa rok: 2019/2020

Języki obce: język angielski język hiszpański język niemiecki

Przedmioty rozszerzone:

język obcy (obowiązkowy) geografia (proponowany)
Przedmioty punktowane
pierwszy:drugi:trzeci:czwarty:
język polskimatematykajęzyk obcygeografiaplastykatechnika
Punkty w roku 2019/2020
minimalneśredniemaksymalne
97.75115.83140.9
Obliczanie punktówOblicz Punkty
max punkty dodatkowe punktytwoje punkty
2000 -

Jeżeli chcesz:

  • biegle posługiwać się dwoma językami obcymi w zakresie słownictwa zawodowego,
  • poznać przepisy związane z turystyką, hotelarstwem i gastronomią,
  • doskonale obsługiwać programy komputerowe stosowane w procesie rezerwacji i obsługi gości hotelowych’,
  • prowadzić korespondencję i skutecznie stosować w pracy nowoczesny sprzęt biurowy,
  • organizować pracę zakładu hotelarskiego,
  • oferować i sprzedawać usługi hotelarskie,
  • obsługiwać gości w zakładzie hotelarskim,
  • organizować usługi gastronomiczne i dodatkowe (w tym wellnes, SPA) w zakładzie hotelarskim,
  • nawiązywać i poszerzać współpracę z gestorami bazy noclegowej, biurami podróży oraz innymi podmiotami związanymi z branżą gastronomiczną,
  • znać i stosować zasady marketingu, prawa pracy i prawa gospodarczego w działalności hotelarskiej.

1TOT / Technik organizacji turystyki rok: 2019/2020

Języki obce: język angielski język hiszpański język niemiecki

Przedmioty rozszerzone:

język obcy (obowiązkowy) geografia (proponowany)
Przedmioty punktowane
pierwszy:drugi:trzeci:czwarty:
język polskimatematykajęzyk obcygeografiaplastykatechnika
Punkty w roku 2019/2020
minimalneśredniemaksymalne
104.6123.86166.1
Obliczanie punktówOblicz Punkty
max punkty dodatkowe punktytwoje punkty
2000 -

Interesują Cię podróże, odkrywanie nowych miejsc, lubisz organizować wakacyjne wyjazdy dla przyjaciół? Może czas zająć się tym również zawodowo? Umożliwimy Ci połączenie życiowej pasji z pracą zawodową!

1TŻ / Technik technologii żywności rok: 2019/2020

Języki obce: język angielski język niemiecki

Przedmioty rozszerzone:

język obcy (obowiązkowy) biologia (proponowany)
Przedmioty punktowane
pierwszy:drugi:trzeci:czwarty:
język polskimatematykajęzyk obcybiologiaplastykatechnika
Punkty w roku 2019/2020
minimalneśredniemaksymalne
000
Obliczanie punktówOblicz Punkty
max punkty dodatkowe punktytwoje punkty
2000 -

Jeżeli jesteś pasjonatem zdrowego odżywania się, interesuje Cię smaczne, wartościowe i jednocześnie efektowne przygotowywanie potraw, to kierunek stworzony dla Ciebie!