konto
Branżowa Szkoła Spożywcza I stopnia

Profile Branżowa Szkoła Spożywcza I stopnia Lublin

1ab/c / Cukiernik rok: 2024/2025

Języki obce: język angielski

Przedmioty rozszerzone:

Przedmioty punktowane
pierwszy:drugi:trzeci:czwarty:
język polskimatematykabiologiajęzyk angielski
Punkty w roku 2023/2024
minimalneśredniemaksymalne
29.6558.74113.5
Obliczanie punktówOblicz Punkty
max punkty dodatkowe punktytwoje punkty
2000 -

Opis:

Po ukończeniu nauki w Branżowej Szkole Spożywczej I stopnia absolwent zdobędzie zawód CUKIERNIKA. Będzie posiadał wiedzę i umiejętności w zakresie technologii produkcji wyrobów cukierniczych takich jak: czekolada, cukierki, pomady, galanteria cukiernicza, wafelki, ciasteczka wg określonych receptur i technologii, zarówno w zakładzie rzemieślniczym jak również w dużym zakładzie produkcyjnym.

Absolwenci mogą pracować w cukierniach, ciastkarniach oraz zakładach produkujących czekoladę i cukierki, marketach oraz hurtowniach spożywczych lub podjąć dalszą naukę w szkołach branżowych II stopnia.

Po zdaniu egzaminu i ukończeniu szkoły uczniowie otrzymują dyplom w zawodzie oraz certyfikaty w języku polskim i angielskim ułatwiające podjęcie pracy za granicą.

 

Zajęcia praktyczne odbywają się w Firmie Cukierniczej COLIAN w Lublinie, Cukierni SKIERKA LSS SPOŁEM w Lublinie, Cukierni STAROPOLSKA, Cukierni TUTTI-FRUTTI, Cukierni LUBLINDIS Polska, Cukierni Hipermarketu CARREFOUR, Cukierni Hipermarketu AUCHAN.

Szkoła znajduje się w centrum miasta, w bezpośredniej bliskości przystanków autobusowych i burs szkolnych. 

1ab/p / Piekarz rok: 2024/2025

Języki obce: język angielski

Przedmioty rozszerzone:

Przedmioty punktowane
pierwszy:drugi:trzeci:czwarty:
język polskimatematykabiologiajęzyk angielski
Punkty w roku 2023/2024
minimalneśredniemaksymalne
54.463.2376.9
Obliczanie punktówOblicz Punkty
max punkty dodatkowe punktytwoje punkty
2000 -

Opis:

Po ukończeniu nauki w Branżowej Szkole Spożywczej I stopnia absolwent zdobędzie zawód PIEKARZA. Będzie posiadał wiedzę i umiejętności w zakresie technologii produkcji różnego rodzaju pieczywa np.: chleba, bułek, drożdżówek, pizzy, cebularzy. 

Absolwenci będą mogli podejmować pracę w zakładach piekarskich przemysłowych i rzemieślniczych, w zakładach gastronomicznych i garmażeryjnych, w spożywczych stoiskach supermarketów oraz w hurtowniach spożywczych lub podjąć dalszą naukę w szkołach branżowych II stopnia.

Po zdaniu egzaminu i ukończeniu szkoły uczniowie otrzymują dyplom w zawodzie oraz certyfikaty w języku polskim i angielskim ułatwiające podjęcie pracy za granicą.

Zajęcia praktyczne odbywają się w piekarniach Lubelskiej Spółdzielni Spożywców SPOŁEM w Lublinie, piekarni "HUNEK". 

 

Szkoła znajduje się w centrum miasta, w bezpośredniej bliskości przystanków autobusowych i burs szkolnych.