Profile Branżowa Szkoła Gastronomiczna I stopnia Warszawa
Branżowa Szkoła Gastronomiczna I stopnia

Ocena: 3

Oceń Placowkę

Profile Branżowa Szkoła Gastronomiczna I stopnia Warszawa na rok 2018/2019

A / Kucharz

Języki obce

język angielski

Przedmioty rozszerzone

Przedmioty punktowane
1:język polski
2:matematyka
3:biologia
4:język obcy
Punkty w roku 2018
minimalneśredniemaksymalne
5875.81144.2
Obliczanie punktów
max punkty dodatkowe punktytwoje punkty
2000 -
Oblicz Punkty

W trakcie nauki w szkole branżowej  w zawodzie będziesz będziesz:

  • poznawać sekrety sztuki kulinarnej pod kierunkiem doświadczonych nauczycieli zawodu  i specjalistów ze znanych restauracji i hoteli
  • produkować wyroby kulinarne o niepowtarzalnych smakach i nowoczesnych dekoracjach
  • poznawać kuchnię i tradycje kulinarne innych narodów
  • poznawać nowe metody produkcji kulinarnej łączące tradycję z nowoczesnością,
  • rozwijać swój talent pod okiem mistrzów kuchni,
  • poszerzać  wiedzę z zakresu dietetyki oraz  zdrowej i ekologicznej żywności
  • brać udział w prestiżowych konkursach kulinarnych

Po ukończeniu szkoły branżowej w zawodzie kucharz możesz:

  • podjąć pracę w zakładach gastronomicznych w Polsce i na świecie
  • prowadzić własną działalność gastronomiczną
  • w sposób kreatywny łączyć różne  techniki i metody pracy
  • tworzyć własne receptury i przepisy kulinarne
  • kontynuować naukę w branżowej szkole gastronomicznej II stopnia i zdobyć dyplom technika żywienia i usług gastronomicznych

C / Cukiernik

Języki obce

język angielski

Przedmioty rozszerzone

Przedmioty punktowane
1:język polski
2:matematyka
3:biologia
4:język obcy
Punkty w roku 2018
minimalneśredniemaksymalne
40.263.75110.8
Obliczanie punktów
max punkty dodatkowe punktytwoje punkty
2000 -
Oblicz Punkty

W trakcie nauki w szkole branżowej  w zawodzie cukiernik będziesz:

  • poznawać sekrety sztuki cukierniczej pod kierunkiem doświadczonych nauczycieli zawodu  i specjalistów ze znanych restauracji i hoteli
  • produkować wyroby cukiernicze o niepowtarzalnych smakach i nowoczesnych dekoracjach
  • tworzyć własne receptury ciastkarskie i cukiernicze
  • poszerzać  wiedzę z zakresu dietetyki oraz  zdrowej i ekologicznej żywności
  • zdobywać doświadczenie u boku znanych szefów kuchni
  • brać udział w prestiżowych konkursach kulinarnych

Po ukończeniu szkoły branżowej w zawodzie cukiernik możesz:

  • prowadzić własną działalność cukierniczą
  • pracować w cukierniach, kawiarniach, hotelach i restauracjach
  • tworzyć estetyczne desery, lody, pieczywo cukiernicze oraz wyroby czekoladowe
  • wytwarzać praliny i trufle
  • robić atrakcyjne formy i dekoracje z karmelu, czekolady oraz kwiatów cukrowych
  • produkować torty o niepowtarzalnych smakach oraz najbardziej niezwykłych dekoracjach
  • kontynuować naukę w branżowej szkole gastronomicznej II stopnia i zdobyć dyplom technika technologii żywności