Branżowa Szkoła Gastronomiczna I stopnia

Ocena: 3

Oceń Placowkę

Profile Branżowa Szkoła Gastronomiczna I stopnia Warszawa

1a / Kucharz rok: 2019/2020

Języki obce: język angielski

Przedmioty rozszerzone:

Przedmioty punktowane
pierwszy:drugi:trzeci:czwarty:
język polskimatematykabiologiajęzyk obcy
Punkty w roku 2019/2020
minimalneśredniemaksymalne
64.4577.87116.65
Obliczanie punktówOblicz Punkty
max punkty dodatkowe punktytwoje punkty
2000 -

W trakcie nauki w szkole branżowej  w zawodzie kucharz  będziesz:

  • poznawać sekrety sztuki kulinarnej pod kierunkiem doświadczonych nauczycieli zawodu  i specjalistów ze znanych restauracji i hoteli
  • produkować wyroby kulinarne o niepowtarzalnych smakach i nowoczesnych dekoracjach
  • poznawać kuchnię i tradycje kulinarne innych narodów
  • poznawać nowe metody produkcji kulinarnej łączące tradycję z nowoczesnością,
  • rozwijać swój talent pod okiem mistrzów kuchni,
  • poszerzać  wiedzę z zakresu dietetyki oraz  zdrowej i ekologicznej żywności
  • brać udział w prestiżowych konkursach kulinarnych

1c / Cukiernik rok: 2019/2020

Języki obce: język angielski

Przedmioty rozszerzone:

Przedmioty punktowane
pierwszy:drugi:trzeci:czwarty:
język polskimatematykabiologiajęzyk obcy
Punkty w roku 2019/2020
minimalneśredniemaksymalne
61.5578.39122.95
Obliczanie punktówOblicz Punkty
max punkty dodatkowe punktytwoje punkty
2000 -

W trakcie nauki w szkole branżowej  w zawodzie cukiernik będziesz:

  • poznawać sekrety sztuki cukierniczej pod kierunkiem doświadczonych nauczycieli zawodu  i specjalistów ze znanych restauracji i hoteli
  • produkować wyroby cukiernicze o niepowtarzalnych smakach i nowoczesnych dekoracjach
  • tworzyć własne receptury ciastkarskie i cukiernicze
  • poszerzać  wiedzę z zakresu dietetyki oraz  zdrowej i ekologicznej żywności
  • zdobywać doświadczenie u boku znanych szefów kuchni
  • brać udział w prestiżowych konkursach kulinarnych